Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

ZAVRŠENA DJEČJA NEDJELJA U DNEVNOM CENTRU ” TISA “

ZAVRŠENA DJEČJA NEDJELJA U DNEVNOM CENTRU ” TISA “

Redakcija VBP portala razgovarala je sa direktorom Dnevnog centra “Tisa”, Ensadom Omerovićem.

Prošle nedjelje u Bijelom Polju održala se dečja nedjelja u navedenom Dnevnom centru.

Dječja nedelja je nacionalna manifestacija i predstavlja uspješan model saradnje države, različitih i strukovnih organizacija, povezivanja svih državnih aktera u zaštiti dječjih prava.

Tradicionalno se obilježava svake prve nedelje u oktobru. Svake godine se realizuje u cilju poboljšanja položaja djeteta u Crnoj Gori.

Ciljevi dječje nedelje, takođe i niz aktivnosti koje centar sprovodi su

– Skretanje pažnje najšire javnosti na prava i potrebe djece,

– Ukazivanje na odgovornost koju porodica, škola, država i njene institucije imaju u zaštiti djece i ostvarivanju njihovih prava,

– Podsticanje intersektorske saradnje u stvaranju uslova za poštovanje prava i optimalan razvoj djeteta,

– Pokretanje inicijativa i novih akcija koje doprinose poboljšanju položaja djece.

,,U okviru dječje nedelje organizovano je više aktivnosti u Centru.

Početak dječje nedelje je obilježila radionica ” Slušaj me svijete, baš je lijepo biti dijete ” gdje su djeca smišljala lijepe poruke o djetinjstvu i druženju. Svoje poruke su ispisivali na velikom panou koji su lijepo ukrasili.” Navodi Omerović.

Kako portal VBP dobija saznje, djeca su posjetila i Dom starih gdje su se upoznali sa prostorijama u kojima žive bake i deke.

,,Bili su posebno oduševljeni frizerskim salonom. Tom prilikom su za njih pripremili simbolične poklone koje su sami napravili, svijeće i predmete uradjene dekupaž tehnikom.

Kako su dječje želje za osoblje Dnevnog Centra posebno važne odlučili smo da im ispunimo još jednu želju a to je da posjete bjelopoljski klub ” Jedinstvo ” i da upoznaju njihove igrače. Tokom te posjete su obišli i sportsku Halu i Stadion gdje su sa košarkašima i fudbalerima uživali u druženju i sportskim aktivnostima.”

Kraj dječje nedjelje je obilježila se priprema i izrada kostima za naš ” Jesenji maskenbal ” i zabava koja je za njih organizovana u našem dvorištu, govori za portal Omerović.

,,Prerušeni u jesenje princeze, prinčeve, spajdermene, pirate, bubamare, bundeve. Djeca su uz posluženje, grickalice i sokiće uživali u zabavi izvodeći svoje omiljene koreografije” naglašava sugrađanin.