Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

KOJOVIĆ: OHRABRILA BIH SVE SUGRAĐANE MOJIH GODINA DA SE UPUSTE U AVANTURU

KOJOVIĆ: OHRABRILA BIH SVE SUGRAĐANE MOJIH GODINA DA SE UPUSTE U AVANTURU

Gost VBP portala je bila Svetlana Lola Kojović. Koja je u razgovora sa redakcijom govorila o svom iskustvu u Americi.

Naša suugrađanka je studentkinja druge godine master studija na Ekonomskom fakultetu Univerziteta Crne Gore, a ostvarila je svoj san da posjeti Kaliforniju. Što je bio i razlog zbog čega je izabrala Lake Tahoe kao mjesto za rad i boravak.

,,Lake Tahoe je predivno mjesto sa prelijepom prirodom, pravo za odmor i uživanje”, navodi ona.

,,Tamo smo pored radnih obaveza koristili vrijeme za šetnju, planinarenje, vožnju bicikla i kajaka kao i za treniranje u teretani koju smo imali u sklopu hotela gdje smo živjeli. Takođe tokom programa smo koristili slobodne dane za putovanja. A posebno bih izdvojila putovanje u Las Vegas kao najzabavnije i najzanimljivije”. Dodaje Kojović.

Svetlana je u toku boravka u Americi posjetila razne dijelove strane države. U toku perioda rada i putovanja, obišla je Los Angeles, Santa Monica, Santa Barbara, San Diego i San Francisco.

,,Provjereno najbolja stvar koju sebi možete da priuštite tokom svojih studija. Na kulturnoj razmjeni poput ove imate priliku da upoznate studente iz svih dijelova svijeta i steknete nova prijateljstva za cijeli zivot. Ohrabrila bih sve sugrađane mojih godina da se upuste u avanturu jer se barijere nepoznatog i dalekog sruše kada izađemo iz zone komfora” poručuje naša mlada sugrađanka.

Iskustvo kao što je rad na drugom kontinetnu njoj je pomoglo da usavrši jezik, proširi vidike, između ostalog i da stekne radne navike.

,,Vjerujem da se studenti nakon boravka u Sjedinjenim Američkim Državama dodatno uozbilje i odgovornije pristupaju studiranju, planiranju karijere i koraka u daljem životu”. Poručuje za kraj razgovora Svetlana Kojović.

Svetlana je inače veoma uspješan student, ostvarila je veoma visok prosjek na akademskim studijama. Ona je takođe prošle godine od predsjednice Privredne komore dr Nina Drakić i dekana fakulteta prof. dr Mijata Jocovića nagrađena. Kao jedna od najboljih studenata.