Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

U BIJELOM POLJU POČELA ŠKOLA ŠAHA ZA NAJMLAĐE SUGRAĐANE

U BIJELOM POLJU POČELA ŠKOLA ŠAHA ZA NAJMLAĐE SUGRAĐANE

U BIJELOM POLJU POČELA ŠKOLA ŠAHA ZA NAJMLAĐE SUGRAĐANE

Na zajedničku inicijativu Šahovskog kluba “Rokada” i JU Centra za sport i rekreaciju Bijelo Polje, proteklog vikenda započela je viked škola šaha za najmlađe sugrađane.

Broj polaznika je 7, a fide majstor i predavač u školi šaha Armin Mušović, Izrazio je zadovoljstvo zbog ovog, za naš grad, značajnog projekta.

“Veliko je zadovoljstvo raditi sa mladim šahovskim početnicima. Kojih trenutno ima 7. Imamo dvije grupe učenika: totalni početnici, i oni koji već imaju određeni nivo znanja ove igre. Vjerujem da će ovaj broj vremenom biti veći. Da će djeca imati priliku da pokažu dobre rezultate na državnim prvenstvima za mlade. Dodao bih još to da se pojedini već izdvajaju svojim talentom. To me jako raduje kao trenera i što ovu školu šaha čini smislenijom”, saopštio je Mušović.

“Ovaj projekat značajan je za našu opštinu obzirom da šah spada u kategoriju sportova čiji je opstanak ugrožen. Znajući da Bijelo Polje spada u sredinu sa bogatom šahovskom tradicijom, cijenili smo da je od javnog značaja podrška afirmaciji šaha među novim generacijama. Vjerujemo da ćemo, uz znanje predavača, ali i entuzijazam sportskih radnika u našoj opštini, vratiti šah na staze starih uspjeha”, poručili su iz JU Centar za sport i rekreaciju.