Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

BISTRIČANI JOŠ JEDNOM BLOKIRALI PUT

BISTRIČANI JOŠ JEDNOM BLOKIRALI PUT

Stanovnici bjelopoljskog sela Bistrica blokirali su na pola sata magistralni put Bijelo Polje – Prijepolje u mjestu Konatari ,zahtijevajući od nadleznih da se što prije završi rekontrukcija dionice Gubavač – Bistrica.

Polusatna blokada magistralnog puta Bijelo Polje – Prijepolje u mjestu Konatari završena je oko 12 sati i 30 minuta.

Mještani Bistrice najavljuju nove proteste. Sve dok se u potpunosti ne završi rekonstrukcija dionice Gubavač – Bistrica.

“Zadnjih godinu dana, na putu se ništa nije radilo, zbog te činjenica, kao i to što trpimo neprestane štete na vozilima, ogorčeni smo i zahtijevamo od nadležanih – ministarstva, uprave za kapitalne projekte i Štrabaga da odmah krenu sa nastavkom radova. Mi smo svjesni da dolaze kišni i hladniji dani, ali završetak prvog sloja asfalta je nešto što bi se moglo odmah završtiti. Jer je put pripremljen za prvu fazu asfalta”, kazao je Fuad Zoronjić, predsjednik NVO “Bistrica” i organizator protesta.

Prviim slojem asfalta dio sporne trase presvucen je jos novembra prosle godine , ali nedostaju: saobraćajna signalizacija, ivičnjaci, rigole i trotoari. Dio puta nije uopšte asfaltiran, pa je mještanima neshvatljivo da sve to nije završeno za tri godine.

BISTRIČANI JOŠ JEDNOM BLOKIRALI PUT

“Nebitno ko vodi ovu državu, treba da povede računa, mi smo građani ove države. Tri godine mi smo oštećeni maksimalno, ljudima su voćnjaci, povrće, kuće pored puta , to je sve pod prašinom. Mi smo ovdje od muke, zato što nam je put jednostavno nije onakav kakav je bio. Nego gori, treba da nam vrate put u pređašnje stanje kakav je bio. Najavljuju da će da obustave lokalni prevoz od grada do Bistrice, čime će đeca da nam idu do škole”, ističe mještanin Bistrice, Jezdimir Milićević.

“Da se nama niko nije obratio, ovo je bruka i sramota, jer omladina ide, svi idemo odavde”, govori mještanin Sabahet Kos.

Iz Uprave za kapitalne projekte TV Vijesti je ranije saopšteno da su realizaciju rekonstrukcije puta Gubavač-Bistrica pratili brojni problemi. Kao što je neusaglašenost projektne dokumentacije, imovinsko pravni sporovi i obustava radova usljed nezadovljstva mještana, a sada je dodatni problem poremećaj cijena na tržištu.

Ovaj put se rekonstruiše u sklopu projekta turističke valorizacije Đalovića klisure, koji je takodje na cekanju više od tri godine.

https://fb.watch/nJn9t1J5-1/?mibextid=GL35nR