Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

PRESUDA BJELOPOLJSKOG VIŠEG SUDA: PUCAO HUSKARU ZBOG PARTIJE ŠAHA, DOBIO JEDANAEST MJESECI ZATVORA

Sudija Višeg suda u Bijelom Polju Dragan Mrdak osudio je na 11 mjeseci zatvora Eska Erovića (58) iz Osmanbegovog sela kod Bijelog Polja zbog izazivanja opšte opasnosti.
Erović se prvobitno teretio za pokušaj ubistva komšije Huseina – Huskare Smakića (70), ali u završnoj riječi zastupnica optužnice, tužiteljka Milica Rmandić, djelo je prekvalifikovala u izazivanje opšte opasnosti.
Prema izmijenjenom aktu, Erović je 27. novembra prošle godine, oko 15 časova, na seoskom putu u Osmanbegovom selu, neovlašćeno držao pištolj kalibra 7,65 milimetara, kojim je izazvao opasnost za život i tijelo na način što je ispalio jedan projektil u pravcu oštećenog Smakića, čime je počinio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti.
“I sam optuženi je priznao da je ispalio jedan projektil, nakon što je oštećeni na njega krenuo vilom i da mu je govorio da će mu ‘otkinuti glavu, ali da nije imao namjeru da puca, već da je to uradio u protivnužnoj odbrani”, kazala je tužiteljka Rmandić, prenose Dnevne novine.
Erović je rekao da ne priznaje djelo koje mu je stavljeno na teret po izmijenjenoj optužnici.
“Ja sam prolazio traktorom tuda i šansi nije bilo da ga izbjegnem kad je krenuo vilom na mene. To je razlog što sam pucao desno od njega, samo da odbijem napad”, kazao je on.
Oštećeni Smakić je ispričao da je sve počelo oko figure šaha, koji su igrali u seoskoj prodavnici, a da je dan kasnije, prolazeći traktorom pored njega, Erović sišao i pucao u njegovom pravcu.
On se, kako je objasnio, instinktivno izmakao, kada ga je zrno pogodilo u šaku.