Bijelo Polje

Vaš pogled na grad

POTPISANA PETICIJA DA PRAVNI FAKULTET OSTANE

Potpisana peticija da pravni fakultet ostane

POTPISANA PETICIJA DA PRAVNI FAKULTET OSTANE.

Predsjednik opštine Petar Smolović potpisao je peticiju studenata Pravnog fakulteta u Bijelom Polju i podržao ih u njihovim zahtjevima kojom se traži od rukovodstva fakulteta i Univerziteta Crne Gore da se ne dozvole gašenje ovog studijskog programa u Bijelom Polju.


“Imao sam priliku danas da razgovaram sa predstavnicima studenata Pravnog fakulteta, koji su me u jednom dužem i otvorenom razgovoru obavijestili o problemima koje imaju ovih dana i mjeseci, a to je namjera fakulteta, Univerziteta i Vlade da zatvore Pravni fakultet u Bijelom Polju” – kazao je Smolović.


Predsjednik je dodao da se na ovaj način šalje loša poruka svim građanima sa sjevera, posebno onim sa slabijim materijalim statusom. Zato je, kako je kazao spreman da razgovara sa svima kako bi zajednički obezbijedili da Pravni fakultet ostane u ovom gradu.


“Mi smo spremi da obezbijedimo sredstva za prevoz profesora i asistenata u Bijelo Polje ukoliko je to glavni problem zašto žele da fakultet ugase. Takođe, spremni smo da razgovaramo sa rukovodstvom fakulteta koji su to realni troškovi za funkcionisanje fakulteta u Bijelom Polju i da ih dijelom sufinansiramo ili u potpunosti u zavisnosti od njihove visine” – zaključio je predsjednik Smolović.


Mile Petić jedan od predstavnika studenata Pravnog fakulteta u Bijelom Polju je kazao da student neće odustati od svojih zahtjeva, jer je ostanak studijskog programa važan iz više razloga.

POTPISANA PETICIJA DA PRAVNI FAKULTET OSTANE.


“Nemam ništa protiv da studenti koji žele upisuju fakultet u Podgorici, međutim svi znamo kakva je materijalna situacija kakva je kod većine građana Bijelog Polja i sjevera. Ja volim ovu državu ali moramo shvatiti da je moramo razvijati na svim djelovima i regijama jednako jer jedino na taj način možemo da napredujemo u pravom smjeru”- kazao je predstavnik studenata Pravnog fakulteta u Bijelom Polju Mile Petrić.