Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

“MULTIMEDIJAL MONTENEGRO” NAREDNIH MJESECI INTEZIVIRAĆE KAMPANJU O BEZBJEDNOSTI U SAOBRAĆAJU

Prema rječima predsjednika NVO MMNE Željka Đukića NVO na čijem je čelu sprovodi kampanju pod sloganom BUDI ODGOVORAN UČESNIK U SAOBRAĆAJU!
Ključne fraze kampanje su „Smanjimo broj povreda i smrtnih slučajeva na putevima u crnoj gori“ i „Sačuvajte sebe i druge“, Nedavno smo na najavnoj press konferenciji projekta govorili o statistici, broju nezgoda, povrjeđenih i poginulih, predstavili najkritičnije putne pravce na teritoriji opštine Bijelo Polje, lokacije gdje se najčešće dešavaju nezgode su, prema dostupnih zvaničnim podacima, dio magistralnog puta u Sutivanu i Potkrajcima, potez Rakonje – Kruševo, Ravna Rijeka – Božovića polje, Zaton – Pašića Polje.
Posebno smo motivisani da uložimo dodatne napore da utičemo na učesnike u saobraćaju jer prije 2 dana na putnom pravcu ribarevine zaton 3 mlade osobe izgubile život!
Projekat Promovisanje modela odgovornog ponašanja učesnika u saobraćaju bavi se promocijom sigurnosti i bezbjednosti u saobraćaju, izgradnji saobraćajne kulture, posebno kod mladih, unaprjeđenju vaninsitucionalnog obrazovanja djece i mladih, a sve u cilju očuvanja ljudskih života, povećanju bezbjednosti i smanjenju broja saobraćajnih nesreća na putevima Crne Gore, sa naglaskom na sjever Crne Gore.
Želja nam je da unaprjedimo sigurnosti i bezbjednosti u svim oblicima saobraćaja u cilju očuvanja ljudskih života i imovine.
Cilj nam je da utićemo na smanjenje saobraćajnih nezgoda na crnogorskim drumovima, kao i broja poginulih i povrjeđenih u saobraćajnim nezgodama, kao i unaprjeđenje saobraćajne kulture i odgovornog ponašanja svih učesnika u saobraćaju.
Uskoro će biti uspostvaljen web sajt projekta a ubrzano se radi na izradi interaktivne mape na kojioj će biti dostupni podaci o kritičnim putnim pravcima. Ovaj vizual je prvi koji smo objavili a u narednim mjesecima izrađujemo i druge oblike vizuelnih prikaza putem kojih želimo da utičemo na svijest građana, posebno mladih da budu odgovorni učesnici u saobraćaju i da sačuvaju i sebe i druge kako bi u krajnjem smanjili broj porjeđenih i poginulih na drumovima Crne Gore, posebno sjeveru države!