Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

OD DANAS U BIJELOM POLJU POJAČANA KONTROLA SAOBRAĆAJA

Službenici bjelopoljskog Centra bezbjednosti od danas će, svakodnevno tokom 24 sata,vršiti pojačane kontrole saobraćaja na svim putnim pravcima u našoj opštini, kazao je za Radio Bijelo Polje Srđan Šćekić, samostalni policijski inspektor za bezbjednost u saobraćaju.
Posebno će, kaže Šćekić, biti sankcionisani teži prekršaji iz oblasti Zakona o bezbjednosti saobraćaja, kao što su upravljanje vozilom u alkoholisanom stanju i prekoračenje brzine kretanja vozilom.
„U toku jučerašnjeg dana, policijski službenici za kontrolu i regulisanje saobraćaja sankcionisali su 5 vozača i podnijeli isto toliko prekršajnih prijava iz ZOBS-a za prekoračenje brzine veće od 30 km/h u naseljenom mjestu, od čega je jedan vozač lišen slobode zbog prekršaja prekoračenje brzine veće od 50 km/h u naseljenom mjestu, vozeći brzinom od 119km/h. Takođe, zbog prekoračenja brzine u naseljenom mjestu do 30 km/h, policijski službenici podnijesli su prekršajne prijave protiv četiri vozača. Zbog upravljanja vozilom u alkoholisanom stanju u koncentraciji od 1-2 promila alkohola u organizmu, dva vozača su lišena slobode i protiv njih su podnesene krivične prijave, a slobode je lišen i protiv njega je podnesen prekršajni nalog i vozač, kome je prilikom kontrole otrkiveno 0,5 promila alkohola u krvi“, ističe Šćekić.