Bijelo Polje

Vaš pogled na grad

KRIVIČNA PRIJAVA PROTIV TUŽITELJKE MADŽGALJ

krivicna-prijava-protiv-tuziteljke-madzgalj

KRIVIČNA PRIJAVU PROTIV TUŽITELJKE MADŽGALJ.

Slaviša Knežević, Predrag Karišik i Eldin Salemović, roditelji inficiranih beba od kojih je jedna preminula u novembru 2014. Godine, predali su Vrhovnom državnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv tužiteljke Višeg državnog tužilaštva Ljubinke Madžgalj.


Roditelji su kao razloge naveli osnovanu sumnju da je Madžgalj počinila krivična djela: Zloupotreba službenog položaja i nesavjesan rad u službi.


“Danas smo podnijeli Vrhovnom državnom tužilaštvu u Podgorici krivičnu prijavu protiv tužiteljke Ljubinke Madžgalj. Zbog osnovane sumnje za dva krivična djela, prvo nepostupanje po ukidnim razlozima presude Vrhovnog suda Crne Gore . Madžgalj Ljubinka je prekoračila granice svog službenog ovlašćenja na način što nije štitila prava oštećenih da budu proglašena krivim lica koja su odgovorna za smrt jednog djeteta i dovođenje ostalo četvoro djece u životnu opasnost, čime je izvršila krivično djelo zloupotreba službenog položaja.


Nesavjesnim postupanjem u vršenju služe to jest kršenjem zakona i opštih akata je izvršila krivično djelo nesavjesan rad u službi”, objasnio je Karišik.


Ranije su roditelji, ali i građani protestovali nezadovoljni postupanjem tužiteljke Mažgalj u sudskom postupku, ističući da je krivično djelo namjerno pogrešno okvalifikovano zbog čega je 14. oktobra donesena oslobađajuća presuda ljekarima Opšte bolnice u Bijelom Polju.


Tomislavu Jeremiću, Haki Tahirović, Zvonku Puletiću i Jeli Cimbaljević se sudilo za teška djela protiv zdravlja ljudi u vezi krivičnog djela nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

KRIVIČNA PRIJAVA PROTIV TUŽITELJKE MADŽGALJ.


Roditelji smatraju da se djelo moglo okvalifikovati kao kao teško djelo protiv teško djelo protiv zdravlja ljudi, a u vezi sa krivičnim djelom nesavjesno pružanje ljekarske pomoći.