Bijelo Polje

Vaš pogled na grad

INSPEKCIJA KONTROLISALA POŠTOVANJE EPIDEMIJSKIH MJERA

inspekcija-kontrolisala-postovanje-epidemioloskih-mjera

INSPEKCIJA KONTROLISALA POŠTOVANJE EPIDEMIJSKIH MJERA.

Ministarstvo zdravlja, Uprava za inspekcijske poslove i Uprava policije proteklog vikenda organizovali su akciju pojačane kontrole poštovanja propisanih epidemijskih mjera i u Bijelom Polju, a tom prilikom izvršena su 24 inspekcijska nadzora, saopštila je glavna turistička inspektorka Svetlana Šljivančanin.


U izjavi za Radio Bijelo Polje, Šljivančanin je kazala da je tokom kontrole utvrđena jedna nepravilnost, koja se odnosi na neposjedovanje jednog od dokaza iz Nacionalne digitalne COVID potvrde.


„Što znači da su gosti u ugostiteljskim objektima boravili i konzumirali piće i hranu, a nijesu imali nijedan od dokaza iz Nacionalne digitalne COVID potvrde, te su po osnovu toga naši inspektori podnijeli jednu krivičnu prijavu“, navela je Šljivančanin iz Uprave za inspekcijske poslove.


Ona je rekla i da većih nepravilnosti nije bilo ovog vikenda, vjerovatno i iz razloga što su pojačane aktivnosti unaprijed najavljene.


„Jer svrha inspekcijskog nadzora nije samo kažanjavanje subjekata, već želimo da svi poštuju zakonske odredbe i da svi usklade svoje poslovanje sa zakonom, a sve to radimo u cilju zaštite života i zdravlja cjelokupnog stanovništva“, istakla je glavna turistička inspektorka.


Saopštila je i da već imaju plan i progarm aktivnosti za novogodišnje praznike, ali će sačekti donošenje preciznijih mjera, koje će odrediti ponašanje građana, ugostitelja, ali i inspekcije na terenu.


„Čekamo preciziranje mjera za vrijeme novogodišnjih praznika, pa ćemo shodno tome organizovati naše aktivnosti na terenu, a nadam se da će ugostitelji svoje poslovanje organizovati u skladu sa mjerama, kako bi praznici protekli u najboljoj atmosferi, ali i kako bi zaštiti korisnike svih usluga“, poručila je Šljivančanin.

INSPEKCIJA KONTROLISALA POŠTOVANJE EPIDEMIJSKIH MJERA.


Izvor: Radio Bijelo Polje
Novinarka: Sanja Dulović
Foto: Vladimir Jelić