Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

GRUPA MJEŠTANA ZATONA PROTESTOVALA ISPRED ZGRADE BJELOPOLJSKE POLICIJE ZBOG NAPADA NA ALEKSANDRA KORAĆA

Grupa mještana iz Zatona kod Bijelog Bolja protestovala je jutros oko 10 časova ispred Centra bezbjednosti zbog prebijanja njihovog sugrađanina Aleksandra Koraća.
Korać je napadnut prije dvije noći u mjestu Pašića polje kada je pretučen od strane više osoba. Jedna od kamenica kojima su njegov automobil zasuli braća Vreve iz Zatona, pogodila ga je u predjelu grudi, a oštećen je i njegov automobil.
Iz bolnice je “Vijestima” je saopšteno da je Korać zadržan preko noći, kako bi se propratila eventualna povreda jetre, ali da je jutros otpušten na kućno liječenje, te da će izvještaj o povredama biti sačinjen naknadno, dok za Edina Vrevu nisu imali nikakve podatke, jer se ljekar, koji je bio dežurni te večeri, nije javljao na telefon, ali su potvrdili da se on ne nalazi na bolničkom liječenju.
Mještani traže od Uprave policije da pod htino ispita ovaj slučaj obzirom da je ovo drugi incident u posljednja tri mjeseca, kada je na istom mjestu pretučen Petar Jočić od, kako tvrde mještani, istih osoba. Tvrde da se incidenti dešavaju na nacionalnoj osnovi i da više ne mogu da trpe torturu i razbojništvo Aziza, Edina, Eldina, Aldina i Belmana Vreva.
Milorad Dangubić je kazao da je i sam imao problema sa Vrevama iz Zatona, koji su poznati po pravljenju problema.
“Bahato se ponašaju i izazivaju incidente. Prestretali su moju suprugu koja je vodila djecu i zalijetali se put njih”, ispričao je Danagubić.
Mještani ističu da “država i policija godinama štite Vreve, koji su špijuni policije”.
Traže hitnu zaštitu jer nikom ko prolazi magistralnim putem Bijelo Polje –Berane, od tih ljudi nije siguran bezbjedan prolazak.
“Vreve godinama izazivaju incidente na ulici, između ostalog i tako što u na magistralnom putu Zaton – Berane, kada opaze automobile srbijanskih registarskih oznaka, dugo voze 30 km na sat, a onda kada ih ti vozači preteknu, dojave policiji koja ih ubrzo kažnjava. To svi znaju da rade godinama, a i tuku i kamenuju vozače, ali nikom ništa”, ispričao je Korać.
Petar Jočić je ispričao da surovo pretučen 30. avgusta od strane istih lica i da njima niko ne može stati na put.
“Ista lica su iz zasjede kamenicama zasula automobile Koraća i oštetili njegov automobile.
Iz Uprave policije “Vijestima” je nezvanično saopšteno da su licu E. V. (Eldin Vreva) konstatovane teške tjelesne povrede, dok se za drugo lice čeka izjašnjenje ljekara.
“Policija je prikupila obavještenja od svih učesnika incidenta, i predmet je predat Osnovnom državnom tužilaštvu na dalje izjašnjenje i postupanje”, saopšteno je “Vijestima” iz UP.
Iz izvora bliskih policiji je pojašnjeno da je ista povreda – prelom šake, kod Edina Vreve konstatovana i 30. 7., i prilikom tuče sa Petrom Jočićem, koji je takođe zadobio teške tjelesne povrede, te da je sada na vještacima medicinske struke da utvrde da li je povreda šake nastala prije dvije noći ili prije tri mjeseca.
U odgovoru dostavljenom “Vijestima” iz Osnovnog državnog tužilaštva je saopšteno da je 22. oktobra oko 23.30 u mjestu Pašića polje, u blizini kuće A.V. došlo do tuče više lica, i to između A.V i E.V. sa jedne, i A.K. , J.P. i malodobnog J.V. sa druge strane.
“Povodom ovog događaja formiran je predmet, a postupak je u fazi izviđaja u kojoj će biti ispitani svi akteri događaja i preduzimaju druge dokazne radnje u cilju rasvjetljavanja događaja”, navode u odgovoru ODT u Bijelom Polju.
Mještani tvrde da je Koraću od kamenice koju je zadobio u predjelu grudi povrijeđena jetra, zbog čega je preko noći zadržani u bjelopoljskoj Bolnici.