Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

ZBOG PORASTA BROJA NEPRIMJERENIH KOMENTARA: REDAKCIJA VIJESTI IZ BIJELOG POLJA UVELA NOVA PRAVILA NA PORTALU

Redakcija portala Vijesti iz Bijelog Polja je identifikovala veliki broj fejsbuk profila sumnjive autentičnosti, koji svakodnevno upućuju neprimjerene komentare.

S tim u vezi odlučili smo da kao odgovoran lokalni portal posvećen prvenstveno građanima donesemo novu Odluku o pravilima komentarisanja koja važe od danas.

Takođe, u narednom periodu pristupićemo tzv. blokiranju svih lažnih profila i onih stvarnih profila koji se ne pridržavaju sledećih pravila:
zabrana govora mržnje, vrijeđanje po nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi, vrijeđanje ličnosti korisnika i lica čije ime se pojavljuje na sadržajima portala, kao i lica koja nijesu pomenuta u konkretnom tekstu ili objavi, kao i korišćenje vulgarnih riječi.

Svako korišćenje portala suprotno gore navedenom kazniće se ukidanjem korisniku prava komentarisanja kome će biti trajno ili privremeno zabranjen pristup.

Svako ugrožavanje lične i porodične bezbjednosti korisnika portala kao i osoba čije se ime pominje u sadržajima portala, putem prijetnji ili na bilo koji drugi način, je nedozvoljeno i svako takvo ponašanje biće procesuirano kod nadležnih organa.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, predstavljanje u ime drugog pravnog ili fizičkog lica, a zabranjeno je pisati velikim slovima (Full Capslock).

Komentari i sadržaji koji se ne odnose na teme portala biće obrisani bez obavještavanja, a korisnicima koji šalju takve komentare i sadržaje u više navrata biće zabranjen pristup portalu.

Ukoliko korisnik smatra da je nepravedno kažnjen ima pravo da kontaktira glavnog administratora redakcije.

S poštovanjem,
VBP TEAM