Glavni Meni

Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

ZAPOSLENI U BJELOPOLJSKOM DOMU ZA STARE VEĆ TRI MJESECA U KARANTINU

Zbog pogoršane epidemiološke situacije u Bijelom Polju, zaposleni u JU “Dom starih”, na čelu sa direktorom Dejanom Pavićevićem, već tri mjeseca nalaze se u potpunom karantinu sa 170 korisnika.
,,Za razliku od prvog talasa korone, kada su zaposleni ostali u karantinu skoro dva mjeseca, način rada je malo izmijenjen. Zaposleni se rotiraju na svakih 15 dana, a prije toga se, naravno, testiraju”, rekao je direktor Doma Dejan Pavićević.
U ovoj ustanovi nije bilo pozitivnih na korona virus, svi zaposleni i korisnici osjećaju se dobro i niko nema simptome, a vrši se pojačan nadzor korisnika koji boluju od hroničnih bolesti, te svim korisnicima i zaposlenima po tri puta na dan mjeri se temperatura i kontroliše zdravstveno stanje.
Od prvog dana na snazi su mjere koje se odnose na zabranu grupnih aktivnosti, izlazak van dvorišta, prijem novih korisnika (osim ako se radi o hitnim i prethodno testiranim slučajevima), pojačanu dezinfekciju, obavezno nošenje zaštitne opreme, socijalnu distancu i zabranu posjeta. Međutim, korisnici su u stalnoj komunikaciji sa svojim porodicama preko telefona, društvenih mreža i naše socijalne službe.
,,Niko ne zna koliko će sve ovo da traje, ali imamo dovoljno kapaciteta. Sve resurse smo usmjerili na borbu protiv ove pošasti. Svjesni smo da i najmanja greška može da dovede do fatalnih posledica jer su naši korisnici najranjivija kategorija. Zato ostajemo u karantinu sve dok traje opasnost”, zaključuje direktor Pavićević.