Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

ZA 41 STARO LICE ORGANIZOVAN JEDNODNEVNI IZLET

ZA 41 STARO LICE ORGANIZOVAN JEDNODNEVNI IZLET

Dom starih Bijelo Polje za korisnike dnevnih boravaka za stara lica – Plav, Petnjica i Rožaje, organizovao je jednodnevni izlet i posjetu opštini Rožaje. Kako je kazao Predrag Tončić, direktor ove geronto ustanove, cilj posjete je da se korisnici Doma uključe u društvenu zajednicu.


-Ovaj izlet je bio pun pogodak. Razmjenjivali su iskustva u gradu ispod Hajle, gdje su naišli na odličan prijem i gostoprimstvo – kazao je on.


Zajedničko druženje organizovano je za 41 korisnika, u pratnji zaposlenih, i upriličeno u restoranu “Ognjište”.

  • Svi ovi dnevni boravci su pod našim patronatom, tako da smo uložili napor da ih sastavimo na jednom mjestu. Tu je bila i psiho-socijalna podrška od strane naših zaposlenih. Boravak u prirodi je uljepšalo prisustvo različitih životinja, koje su korisnici dnevnih boravaka fotografisali i uživali u njihovoj blizini – kazala je zamjenica direktora Doma za stara lica Marijana Smolović, dodajući da je bilo 15 korisnika iz Bijelog Polja, jedanaest iz Plava, i po 15 iz Petnjice i Rožaja. Ona je dodala da je ova aktivnost finansirana od strane UNDP, uz podršku Ministarstva rada i socijalnog staranja.

  • Izvor: Dan
    Novinar: Milovan Novović