Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

KREDIT KOD EBRD ZA REKONSTRUKCIJU KCCG-A I BOLNICA U BIJELOM POLJU I NA CETINJU

KREDIT KOD EBRD ZA REKONSTRUKCIJU KCCG-A I BOLNICA U BIJELOM POLJU I NA CETINJU

Klinički centar (KCCG) i opšte bolnice u Bijelom Polju i na Cetinju biće rekonstruisane u okviru projekta vrijednog 15 miliona EUR, od čega će 12 miliona biti obezbijeđeno iz kredita kod Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), saopšteno je iz Vlade.

Vlada je danas na sjednici usvojila Informaciju o zaključivanju Ugovora o kreditu sa EBRD za potrebe finansiranja Projekta rekonstrukcije KCCG, OB Bijelo Polje i OB Cetinje, u cilju unapređenja energetske efikasnosti objekata i prihvatila tekst Ugovora.

– U Informaciji se navodi da investicioni program obuhvata sve tri bolnice u kojima su sprovedene procjene energetske efikasnosti i strukturnog stanja zgrada, kao i pregled prisustva azbestom kontaminiranih materijala u građevinskim materijalima – kaže se u saopštenju.

KREDIT KOD EBRD ZA REKONSTRUKCIJU KCCG-A I BOLNICA U BIJELOM POLJU I NA CETINJU

Navodi se da ukupni investicioni trošak renoviranja bolnica uključenih u investicioni program iznosi 13,5 miliona EUR, uključujući 20 odsto nepredviđenih troškova, prenosi MINA.

Potpisan ugovor o izvođenju radova na Opštoj bolnici Nikšić i Domu zdravlja Podgorica-Konik

– Prosječan procenat uštede nakon implementacije planiranih mjera u bolnicama iznosiće oko 70 odsto u poređenju sa osnovnom potrošnjom energije. Ukupna vrijednost projekta iznosi oko 15 miliona eura – kaže se u saopštenju.

Iz Vlade su kazali da je planirano da se putem kreditnog zaduženja od EBRD banke obezbijedi 12 miliona EUR, sa rokom otplate od 15 godina, uključujući tri godine grejs perioda.

Tim povodom, Vlada je ovlastila ministra finansija Novicu Vukovića da u ime Vlade potpiše Ugovor, kao i svu dokumentaciju neophodnu za njegovu realizaciju-rekli su iz Vlade.

Izvor: Dan