Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

U BJELOPOLJSKOJ BOLNICI OD SJUTRA JOŠ DVADESET KREVETA ZA PACIJENTE OBOLJELE OD KORONE

Opšta bolnica u Bijelom Polju, čije je funkcionisanje Krizni medicinski štab Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti ocijenio veoma profesionalnim, dobila je zadatak da s obzirom na epidemiološku situaciju u Beranama, već tokom dana ili sjutra proširi kapacitete za još 20 kreveta sa kiseoničkom potporom kako bi bila spremna da prihvati eventualni povećani broj COVID-19 pozitivnih pacijenata.
Direktorica bolnice Biserka Bulatović rekla je da je u bolnici trenutno 17 covid pacijenata, i da se za četiri pacijenta čekaju rezultati PCR testa.
„Svi pacijenti na odjeljenju su dobrog opšteg stanja i sa srednje blagom kliničkom slikom“, kazala je dr Bulatović.
Šef Kriznog medicinskog štaba dr Nermin Abdić je kazao nakon posjete bolnici da se uvjerio da u ovoj medicinskoj ustanovi odgovorno i savjesno radi tim vrsnih profesionalaca, da je bolnica kadrovski potpuno ekipirana i da se pacijenti u Opštoj bolnici u Bijelom Polju liječe u potpunosti po protokolima Svjetske zdravstvene organizacije.
„Menadžment Opšte bolnice u Bijelom polju je dobio zadatak od Kriznog medicinskog štaba da koliko je danas tokom dana ili sjutra proširi svoje kapacitete za još 20 posteljnih mjesta sa kiseoničkom potporom za slučaj da bude potrebe za smještaj još pacijenata sa COVID infekcijom“, kazao je dr Abdić.
Direktor Kriznog medicinskog štaba je rekao da je inicirana bolja saradnja bolnice sa domovima zdravlja kako bi bili aktivirani stacionari u kojima pacijenti mogu da primaju terapiju.
„Zadovoljan sam stanjem u Opštoj bolnici u Bijelom Polju i tu smo da prije svega damo punu podršku kolegama u ovoj zdravstvenoj ustanovi i u ime Kriznog medicinskog štaba sve ono što bude potrebno i što su njihovi zahtjevi apsolutno ćemo u smislu pružanja što bolje zdravstvene zaštite i u Bijelom Polju i u svim onim opštinama koje gravitiraju ka Bijelom Polju pružiti u punom kapacitetu“, kazao je šef Kriznog medicinskog štaba dr Nermin Abdić.