Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

TALENTOVANA DŽANA LAMEŽEVIĆ PJEVANJEM I RECITOVANJEM OSVAJA SRCA

TALENTOVANA DŽANA LAMEŽEVIĆ PJEVANJEM I RECITOVANJEM OSVAJA SRCA

Sugrađanka Džana Lamežević svojim božanstvenim glasom osvaja srca publike u regionu.

Ona pored pjevanja recituje i stihove, pored nota koje pretvara u muziku recituje i poeziju i tako je oživljava i dijeli sa publikom. Takođe Džana i pored toga što je veoma posvećena talentu koji posjeduje posvećena je i školi, a kako kaže, za nju je obrazovanje prioritet.

,,Pored mojih roditelja, moj talenat su prepoznale i vaspitačice u vrtiću. Prvi nastup je bio u Domu kulture sa 5 godina u predstavi “Zona Zamfirova”. Kao dijete učestvovala sam na manifestaciji “Rastimo uz ples”, zatim na Smotri dječijeg folklornog stvaralaštva. Na dječijem festivalu “Zlatna pahulja” predstavila sam svoju pjesmu sa 10 godina, sa kojom sam učestvovala i na Internacionalnom festivalu u Ohridu”, govori talentovana sugrađanka za VBP portal.

Sugrađanka bi izdvojila učešće na takmičenju Crna Gora u ritmu Evrope, gdje su 2019. godine ekipno osvojili drugo mjesto predstavljajući Kipar, a zatim 2022. godine na ponovnom takmičenju snimili su spot sa kojim su se predstavili u Podgorici.

TALENTOVANA DŽANA LAMEŽEVIĆ PJEVANJEM I RECITOVANJEM OSVAJA SRCA

,,Za vrijeme korone učestvovala sam na prvom virtuelnom muzičkom takmičenju učenika Osnovnih škola Crne Gore. Zatim sam nastupala na Internacionalnom festivalu tamburaških orkestara, Veče sevdaha, kao i mnogim drugim muzičkim manifestacijama koje su održavane na našem području”, nastavlja ona i dodaje da je učesnica na Opštinskoj smotri recitatora gdje je osvojila zavidno mjesto.

,,Takođe učesnicama sam na Opštinskoj smotri recitatora, gdje sam osvojila treće mjesto. Bez obzira na talenat koji posjedujem obrazovanje mi je prioritet. Osnovnu i srednju školu završila sam sa odličnim uspjehom”, dodala je Džana.

Lamežević ističe da muzika treba da predstavlja snagu i motivaciju.

,,Neka vas muzika podsjeti na snagu zajedništva i podršku koju možete pružiti jedni drugima. Neka vas pjesma podsjeti da smo mi mladi snaga koja oblikuje sjutrašnji dan. Zajedno kroz harmoniju naših snova i ritam naših koraka, možemo stvoriti svijet pun ljubavi, razumijevanja i nade”, zaključila je srednjoškolka.

Inače, Džana je odlična učenica, pohađa SSŠ na smjeru za farmaceutskog tehničara. Takođe sugrađanka je dobila nagradu za osvojeno 3. mjesto na Opštinskoj smotri recitatora u kategoriji srednjih škola.

*Sponzor teksta – Wagen Guma