Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

SRPSKA ALTERNATIVA DANAS ISKLJUČILA PREDSJEDNIKA, PERIŠIĆ: PARTIJU KOJU SAM OSNOVAO PREUZELI JER SAM ZA CRKVU

Na današnjoj sjednici predsjedništva Srpske Alternative, jednoglasnom odlukom prisutnih članova tog organa iz stranke je isključen predsjednik Svetislav Perišić, javila je RTCG.
”Ovakva odluka je donijeta zbog njegovog postupanja u suprotnosti sa statutom i programom partije, koje se prvenstveno ogleda u permanentnim proceduralnim opstrukcijama, koje su dovele da partija ne učestvuje na parlamentarnim izborima, čime joj je nanijeta ogromna šteta”, kazali su iz Srpske Alternative.
Oni su naglasili da iako je sam Perišić u čestim medijskim nastupima uporno govorio da srpski narod ukoliko želi da poboljša svoj status, mora biti u širokoj građanskoj koaliciji koju predvodi DPS i inicirao razgovore na tu temu, kako kažu, isti je pod pritiskom crkvenih krugova naprasno promijenio odluku i samovoljno odlučio da Srpska Alternativa zbog nekakve “specifičnosti” izbora ne predaje listu i navodno ne prosipa srpske glasove.
”Takođe, bivši predsjednik stranke je poslednjih dana nametao tezu da se ne radi o običnim izborima već referendumu o crkvi, koja mu je u ovom trenutku kako je kazao bila preča od partije, što ga možemo razumjeti kao vjernika, ali ne i kao predsjednika Srpske Alternative”, saopšteno je iz stranke.
Poručili su da Perišić, kome se, kako kažu, nije ostvarila želja da sjedište partije umjesto u Podgorici bude u Bijelom Polju, u prethodnom periodu i po drugim pitanjima je sam donosio odluke, raspolagao određenim finansijskim sredstvima koja su u skladu sa zakonom dobijana na mjesečnom nivou, te stranku praktično pretvorio u lično vlasništvo, što je takođe, po njihovim riječima, jedan od razloga njegove smjene.
”Srpska Alternativa ostaje partija koja će podržavati koncept građanske Crne Gore, duboko vjerujući u njenu evroatlansku budućnost a bivšem predsjedniku želi puno sreće u saradnji sa onima koji su ga do juče nazivali najpogrdnijim imenima”, zaključili su iz Srpske Alternative.
S’ druge strane isključeni predsjednik stranke Svetislav Perišić, tvrdi da je danas u Srpskoj Alternativi izvršeno pravno nasilje, te da će zaštitu tražiti pred pravosudnim organima.
“Riječ je o osveti jer nijesam želio da se odreknem svog bića i na izborima podržim Zakon o slobodi vjeroispovijesti”, poručio je on i naglasio da svi znaju da nije nacionalista niti ide u njihov zagrljaj, već kako je rekao brani tradicionalne crnogorske vrijednosti, među kojima najznačajnije mjesto zauzima pravoslavna crkva, koja je pobijedila na izborima, a ne opozicija.
Perišić je rekao da u svim političkim partijama u Bijelom Polju ima dosta kvalitetnih ljudi, pa će se kako kaže na narednim izborima građani opredjeljivati između partija, a da je na ovim odlučivano o nečemu znatno većem od toga.