Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

DOBITNICE NOVČANE POMOĆI IZ PROJEKTA ŽENSKOG PREDUZETNIŠTVA ZADOVOLJNE

Opština Bijelo Polje je sa zadovoljstvom ušla u ovaj projekat ženskog preduzetništva i iznos koji je usvojen na Skupštini je 20.000,00 eura, saopštio je gradonačelnik Petar Smolović.
Na inicijativu Ženske političke mreže, pokrenut je projekat podrške ženskom preduzetništvu koji će biti nastavljen i naredne godine.
Dobitnice novčane pomoći za razvoj biznisa bile su Milka Stojanović za biznis plan Osnaživanje žena sa invaliditetom u preduzetništvu; Hristina Nedović za biznis plan Razvoj poljoprivrede – stočarstvo; Suzana Veličković za biznis plan Računovodstvena agencija i Elvira Mulić za biznis plan Proširenje proizvodnih kapaciteta sirare.
Dobitnice kažu da su namjenski utrošile dobijena sredstva i da im je taj iznos značio u radu.
Za Milku Stojanović iz radionice „Zlatne ruke” podrška Opštine značila je, kako ističe, mnogo, naročito za žene sa invaliditetom koje će uz pomoć ovakvih programa zasnovati radni odnos i doprinijeti porodičnom budžetu.
“Jeste malo sredstava, ali dovoljno za početak djelatnosti. Zato je ovo prvi korak, a nadam se da neće biti ni poslednji, da se podržavaju takvi programi gdje mi, žene, imamo satisfakciju da izdržavamo porodicu”, navela je Stojanović.
Suzana Veličković kaže da se bavi računovodstvenim poslovima i ima sopstvenu kancelariju.
“Aplicirala sam za sredstva i tražila kvalitetan program koji će da nas uveže sa Poreskom upravom i nadam se da ću uspjeti u svojoj zamisli jer početak je dobar”, navela je Veličković.
Rukovodilac u Sekretarijatu za lokalnu samoupravu Miloš Kljajević kazao je da je, prepoznajući značaj preduzetništva, Opština odlukom o budžetu za 2019. godnu opredijelila 10 hiljada eura za tu namjenu.