Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

SPAJIĆ: NJEMAČKI PRIVREDNICI ZAINTERESOVANI ZA ULAGANJA

SPAJIĆ: NJEMAČKI PRIVREDNICI ZAINTERESOVANI ZA ULAGANJA

Predsjednik Vlade Milojko Spajić na marginama foruma Dani privrede u Berlinu sastao se sa nekim od najvećih njemačkih privrednika i prezentovao potencijale Crne Gore.

“Turizam, kao najvažnija privredna grana, istaknut kao prilika za daleko jaču saradnju Crne Gore i Njemačke i na tome će se promptno raditi. U tom kontekstu je promocija izrazito važna, a predstavnici njemačkog TUI-ija, najveće svjetske turističke kompanije, od ponedjeljka će boraviti u Crnoj Gori kako bi se bliže upoznali sa turističkom ponudom”, saopšteno je iz kabineta premijera Milojka Spajića.

SPAJIĆ: NJEMAČKI PRIVREDNICI ZAINTERESOVANI ZA ULAGANJA

Tokom sastanka je, kako ističu, notirano još mnogo prostora za jačanje ekonomske saradnje.„Crna Gora je prva sljedeća članica Evropske unije, koristi EURO, dio je NATO-a, ima sjajne prirodne potencijale, ali i ljudske resurse tako da ima mnogo razloga zašto je dobar izbor za dolazak kredibilnih investitora“, poručio je premijer Spajić i pojasnio da Vlada preferira dolazak kompanija, koje žele da otvore nova radna mjesta i ostanu u Crnoj Gori na duži period.

Izvor: RTCG

Foto: Vlada Crne Gore