Bijelo Polje

Vaš pogled na grad

SLOVENAC SE VAKCINISAO PROTIV KORONE ČAK 23 PUTA

SLOVENAC SE VAKCINISAO PROTIV KORONE ČAK 23 PUTA

Informacije o ljudima koji su voljni da prime dozu vakcine u ime druge osobe u zamjenu za nekoliko stotina eura stižu sa svih strana.


Priča o zavisniku od heroina iz Štepanjskog naselja, koji je vakcinisan 23 puta, dolazi iz jedne infektivne klinike u Sloveniji. Kako se navodi, jedan Slovenac je oborio sve rekorde u primanju vakcine za imunizaciju protiv korona virusa, primivši nevjerovatne 23 doze.

SLOVENAC SE VAKCINISAO PROTIV KORONE ČAK 23 PUTA


Iracionalni strah od infekcije nije kumovao ovom pretjeranom vakcinisanju, nego je, prema pisanju slovenačkih medija, on je primao vakcine u ime drugih osoba. A zauzvrat je dobijao novac koji je, navodno, trošio na svoju zavisnost.
Suzbijanju ovakvih manipulacija ne pomaže činjenica da je za primanje vakcine protiv korone u Sloveniji dovoljno pokazati karticu o zdravstvenom osiguranju, na kojoj ne postoji fotografija.


Slovenački portal “Delo” razgovarao je i sa dječakom koji je, prema sopstvenom priznanju, već primio četiri doze. Tvrdi da ljudi često traže “zamjenika za vakcinaciju” još od maja ove godine.
Izvor: Kolektiv