Bijelo Polje

Vaš pogled na grad

KNEŽEVIĆ: NEZAKONITO PONAŠANJE PREMIJERA

KNEŽEVIĆ: NEZAKONITO PONAŠANJE PREMIJERA

Premijer Zdravko Krivokapić i ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović ne prisustvuju današnjoj sjednici Odbora za bezbjednost i odbranu. Gdje je trebalo da bude održano kontrolno saslušanje.


Njihovo kontrolno saslušanje trebalo je da bude održano na temu „Nezakonito upravljanje aktivnostima Uprave policije i ugrožavanje njene političke i ideološke neutralnosti i operativne nezavisnosti“.


Krivokapić je najavio da neće prisustvovati jer odluka Odbora o kontrolnom saslušanju, kako je istakao “nije utemeljena na Ustavu ni na zakonima”.

KNEŽEVIĆ NEZAKONITO PONAŠANJE PREMIJERA, JOŠ MALO ĆE BITI NA TOJ FUNKCIJI


“Ta odluka me ni na koji način ne obavezuje”, naveo je on u dopisu upućenom tom skupštinskom tijelu.
Sekulović se takođe obratio dopisom, navodeći kako će doći na sjednicu Odbora ako tamo bude i Krivokapić.
Knežević: Premijer derogira i nas i sebe


Predsjednik Odbora Milan Knežević zatim je poručio kako ni nakon 22 dana od Vlade nijesu dobili ni informaciju o slučaju koji treba da razmatraju, niti obavezujuće uputstvo.


“Smatram da se ovdje ponavlja nezakonito ponašanje predsjednika Vlade, koji je istovremeno predsjednik Vijeća za nacionalnu sigurnost. Izbjegavajući obaveze i dužnosti pokušava da derogira značaj i ovog Odbora i ove Skupštine. Plašim se da na ovaj način derogira svoju funkciju, što ovih dana potvrđuje i eskalacija ove političke krize”, rekao je Knežević.


On je predložio da prvu tačku, koja je podrazumijevala kontrolno saslušanje Krivokapića i Sekulovića odlože.


“Jer ja sigurno neću odustati od toga da Krivokapić ispoštuje Ustav i zakone dok je još ovo malo na toj poziciji. Kad dođe do promjena u tužilaštvu, obratiću se i njima za tumačenje ovakvog Krivokapićevog odnosa. Neću to učiniti sada, jer bih bio optužen da sarađujem sa Milivojem Katnićem u degradiranju pozicije i autoriteta Zdravka Krivokapića”, dodao je on.


Raško Konjević iz Socijaldemokratske partije ocijenio je kako je u pitanju nonsens.
“Radi se o neustavnom i nezakonitom ponašanju predsjednika Vlade. On je jedini premijer koji u svom dopisu kaže da nije predstavnik Vlade”, istakao je on.