Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

ŠEKULARAC: TAKSIRAM OD 1976. GODINE

ŠEKULARAC: TAKSIRAM OD 1976. GODINE

Bjelopoljac Milan Šekularac je taksista koji se ovim poslom počeo baviti jako mlad, a još uvijek aktivno radi.

Najprije je djelatnost taksi prevoznika obavljao bez dozvole ili kako se ustalio termin “na divlje”, a registrovan je od 1976. godine, što je skoro pet decenija ili kako on kaže čitav život.

“Na ovaj poziv sam se odlučio iz razloga što se taksiranjem bavila i moja porodica: brat, snaha, kasnije žena i djeca, kao i sinovci”, kaže popularni Šeki, koji je bio vlasnik prvog taksija na poziv, nakon čega je u taxi firmi ,,Roller” radio kao šef dvanaest godina.

Kasnije počinje da radi samostalno, a kao zgode i nezgode ovog posla navodi različite zanimljive primjere.

,,Čovjek doživi sve, rađanje đece, od priče, saznanja svega i svačega. Mnoge intigantne ljudske sudbine. Lošija iskustva skoro pa i nemam. Eto, pozovu me, odvedem ih na željenu destinaciju, a on samo iskoči iz auta, ne plati,” navodi on.

Ističe i da se neprijatno osjeća kada dođe pijanac u auto, a ne zna ni gdje treba da ide.

“Dovedeš ga do kuće, treba ga iznijeti, ima slučajeva da su teški po 120 i više kilograma”, govori kroz osmijeh Milan i dodaje da straha nije bilo često, ali da ja osjetio u jednoj situaciji, na koju ne želi da se prisjeća, te da se sve srećom završilo kako treba.

Kaže da je lijepih gestova bilo, velike pomoći ljudima, kao što su između ostalog pomoći u slučaju udesa.

,,Teško je taksirati, ima raznih izazova, ako neko dođe i bude drzak, treba znati postupiti. Kažu da nemaju novca, kažem da će platiti drugog puta. Bude drzak pa te naknadno časti i izvini se”, zaključuje taksista Milan.

*Sponzor teksta kompanija Franca