Bijelo Polje

Vaš pogled na grad

RAKOČEVIĆ: PODRŽAVAMO PLAN EVROPA SAD

RAKOČEVIĆ: PODRŽAVAMO PLAN EVROPA SAD

DPS sa obje ruke podržava ciljeve plana „Evropa sad“ – povećanje zarada, povećanje minimalne zarade, neke aspekte poreske reforme… Međutim naslanjamo se na preporuke MMF-a koji je kazao da je neophodna analiza kako novim prihodima nadomjestiti nove rashode“.


Nikola Rakočević je kazao da su ekonomski podaci neumoljivi. Istakao je da imamo rekordno zaduženje koje nije transparentno i da je i dalje tajno.

RAKOČEVIĆ: PODRŽAVAMO PLAN EVROPA SAD


„Imamo porast cijena životnih namirnica, gorivo je poskupljalo, u 2019. godini imali smo 217. 000 zaposlenih, a ove godine 145.000. To nas vraća na poziciju iz 2005. – kazao je on. ističući da je ova vlada rastjerala investitore.
„Ne govorimo ove stvari zbog kritizersva nego da upozorimo građane Crne Gore“, kazao je on.


Ističe da ova Vlada mora poći u zaborav.


„Moramo se okupiti oko zajedničke platforme“, kazao je on.


Istakao je da da za cilj „Evropa sad“ dižu ruke i povećanja zarade, te da će se za to boriti iz pozicije vlasti.


„DPS sa obje ruke podržava ciljeve plana „Evropa sad“ – povećanje zarada, povećanje minimalne zarade, neke aspekte poreske reforme… Međutim naslanjamo se na preporuke MMF-a koji je kazao da je neophodna analiza kako novim prihodima nadomjestiti nove rashode“ ocijenio je Rakočević uz najavu da će DPS „vidjeti što je finalni tekst budžeta“ i kako će se vladajuća većina odnijeti prema njemu.