Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

RAJNKE: SAD VEOMA ZABRINUTE ZBOG OVAKVOG FORMIRANJA VLADAJUĆE KOALICIJE

RAJNKE: SAD VEOMA ZABRINUTE ZBOG OVAKVOG FORMIRANJA VLADAJUĆE KOALICIJE

Realnost je takva da učešće u vlasti grupa ili lidera koji odbijaju da osude rusku agresiju, odbijaju da se zalažu za prava Ukrajine, odbijaju da podrže sankcije EU protiv Rusije, odbijaju da štite prava manjina i odbijaju da poštuju suverenitet susjednih zemalja poput Kosova drastično će omesti napore Crne Gore u ostvarenju njenih evropskih aspiracija – ističe se u izjavi ambasadorke SAD Džudi Rajzing Rajnke.


Ambasadorka Sjedinjenih američkih država u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke kaže da su SAD veoma zabrinute zbog informacija da bi u novu vladajuću koaliciju mogle da se nađu političke partije i lideri koji se protive evroatlantskim vrijednostima.

RAJNKE: SAD VEOMA ZABRINUTE ZBOG OVAKVOG FORMIRANJA VLADAJUĆE KOALICIJE


Rajnke je u izjavi za portal “Dan” istakla da se stav SAD po tom pitanju nije promijenio.

  • Stav Sjedinjenih Američkih Država o formiranju vlade nije se promijenio. Podržavamo brzo formiranje vlade koja je privržena evroatlantskim vrijednostima. Predstavlja multikulturnu Crnu Goru, pouzdani je NATO saveznik. Snažno podržava Ukrajinu i nastavlja aktivno da radi na integraciji u Evropsku uniju – kaže abmasadorka Rajnke.

  • Ona ističe zabrinutost SAD.
  • Veoma smo zabrinuti zbog izvještaja da bi novu vladajuću koaliciju mogle da čine stranke i lideri koji se aktivno protive evroatlantskim vrijednostima. Realnost je takva da učešće u vlasti grupa ili lidera koji odbijaju da osude rusku agresiju. Odbijaju da se zalažu za prava Ukrajine, odbijaju da podrže sankcije EU protiv Rusije. Odbijaju da štite prava manjina i odbijaju da poštuju suverenitet susjednih zemalja poput Kosova drastično će omesti napore Crne Gore u ostvarenju njenih evropskih aspiracija – ističe se u izjavi ambasadorke Sjedinjenih američkih država u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke.

Izvor: Dan