Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

PREKINUTA SJEDNICA SO BIJELO POLJE, TERMIN NASTAVKA BIĆE NAKNADNO ODREĐEN

Poslije višečasovne rasprave prekinuto je zasijedanje lokalnog parlamenta.
Odbornici SO Bijelo Polje usvojili su prijedloge odluka o rebalansu budžeta za ovu godinu, komunalnom i kućnom redu u stambenim zgradama, raspodjeli sredstava za finansiranje projekata za mlade preduzetnike i podršku ženskom preduzetništvu, kao i Odluku o izmjeni i dopuni Odluke o osnivanju JU “Ratkovićeve večeri poezije”.
Izglasani su izvještaji o radu sa finansijskim izvještajem za prošlu sa program rada za ovu godinu javnih ustanova Centar za kulturu ”Vojislav Bulatović-Strunjo” i Centar za sport i rekreaciju.
Odbornicima je preostalo da se izjasne o izvještajima o radu sa finansijskim izvještajem za prošlu sa program rada za ovu godinu JU “Centar za podršku djeci i porodici”, Centar za djecu sa smetnjama u razvoju “Tisa”, “Ratkovićeve večeri poezije” i Muzej Bijelo Polje, zatim, Turističke organizacije Bijelo Polje, DOO “Komunalno –Lim, Vodovod “Bistrica” i “Parking – servis”. Biće riječi, između ostalog, i o prijedlozima odluka o izgradnji lokalnih objekata od javnog interesa, utvrđivanju Javnog interesa za eksproprijaciju nepokretnosti radi izgradnje vodovoda “Bistrica” sa izvorišta Banjice, izgradnji glavnog cijevovoda od izvorišta Bistrice do nove hlorne stanice i vodovoda na Medanovićima.
Na dnevnom redu su i izbori i imenovanja i to predlog Odluke o imenovanju Upravnog odbora Javne ustanove Centar za podršku djeci i porodici, Predlog Odluke o imenovanju predsjednika Upravnog odbora Javne ustanove Centar za sport i rekreaciju Bijelo Polje kao i Predlog Odluke o imenovanju člana Odbora direktora DOO Vodovod “Bistrica” Bijelo Polje.