Bijelo Polje

Vaš pogled na grad

POSLEDNJIH DANA GUŽVE NA GRANIČNOM PRELAZU DOBRAKOVO

POSLEDNJIH DANA GUŽVE NA GRANIČNOM PRELAZU DOBRAKOVO

Na graničnom prelazu Dobrakovo poslednjih dana zabilježene su velike gužve i povećan promet putnika. Kako je inače za lokalni radio kazao komandir stanice Granične policije Bijelo Polje, Vešo Pejović, stanje je već redovno, pa nema većih zadržavanja.


-Već danas je na graničnom prelazu Dobrakovo stanje redovno, nema većih gužvi, niti zadržavanja. Angažovali smo optimalan broj službenika, tako da se promet preko graničnog prelaza, kako putnički, tako i teretni, odvija nesmetano“, istakao je komandir Pejović.

POSLEDNJIH DANA GUŽVE NA GRANIČNOM PRELAZU DOBRAKOVO


Ipak, kako je kazao, proteklih dana su bile primjetne gužve i duge kolone automobila, što je i očekivano, s obzirom na početak sezone kolektivnih godišnjih odmora.


-Promet putnika i vozila preko graničnog prelaza Dobrakovo je bio povećan, a prosječno je, svakog dana, između 30 i 35 hiljada putnika prelazilo granični prelaz, odnosno osam do deset hiljada vozila. Iako je bilo kolona i većih gužvi, zadržavanja nijesu bila duža, jer smo se potrudili da se prelaz odvija u što kraćem vremenskom intervalu“, naveo je komandir stanice Granične policije Bijelo Polje.


Pejović je istakao da veće gužve očekuju u danima vikenda, kada su i smjene turista.
-U tim danima je i najveća frekvencija saobraćaja i promet putnika preko graničnog prelaza Dobrakovo.

Posebno su velike gužve u jutarnjim i poslijepodnevnim satima, dok su manje u najtoplijem dijelu dana, ali ljudi putuju shodno svojim potrebama, tako da na to ne možemo uticati“, dodao je komandir stanice Granične policije Bijelo Polje, Vešo Pejović.


Izvor: Dan