Bijelo Polje

Vaš pogled na grad

INFODAN U BIJELOM POLJU POVODOM PODRŠKE RANOJ FAZI RAZVOJA STARTAPOVA

INFODAN U BIJELOM POLJU POVODOM PODRŠKE RANOJ FAZI RAZVOJA STARTAPOVA

Ministarstvo nauke i tehnološkog razvoja Crne Gore u saradnji sa NVO MMNE organizovaće Info dan za Javni konkurs za dodjelu grantova za ranu fazu razvoja startapova u utorak, 09. Avgusta 2022. godine u Bijelom Polju.


Infodan će se održati u prostorijama EU kutka sa početkom u 10:00 časova. A otvoren je za sva zainteresovana pravna i fizička lica koja obavljaju inovacionu djelatnost ili imaju namjeru da se bave inovacijama, kao i za predstavnike lokalnih samouprava.


Ministarstvo nauke i tehnološkog razvoja objavilo je Javni konkurs u ponedeljak, 26. Juna 2022. Godine u ukupnom iznosu od 200. 000. 00 eura (https://www.gov.me/…/javni-konkurs-za-dodjelu-grantova…).

INFODAN U BIJELOM POLJU POVODOM PODRŠKE RANOJ FAZI RAZVOJA STARTAPOVA

Predmet konkursa je sufinansiranje startap projekata koji ce ponuditi digitalna rješenja u četiri prioritetna područja pametne specijalizacije. Na ovaj konkurs mogu se prijaviti startapovi koji tek kreću ili imaju poslovnu ideju, kao i startapovi koji su već registrovani u Centralnom registru privrednih subjekata (CRPS).


Tokom Infodana biće predstavljeni uslovi za prijavljivanje na konkurs, kriterijumi i proces evaluacije projekata, kao i način dodjele sredstava po ovom konkursu. Poseban segment Infodana biće posvećen predstavljanju Uputstva za aplikante, koji čini sastavni dio konkursa. Kako će svi startapovi koji budu predloženi za sufinansiranje biti u obavezi da se upišu u Registar inovacione djelatnosti prije potpisivanja ugovora o grantu, tokom Infodana biće predstavljena detaljno i procedura upisa pomenuti registar.
Predstavnici Ministarstva predstaviće i druge aktuelne inovativne programe.


Učešće je potrebno potvrditi najkasnije do 08. avgusta 2022. Godine, na sljedeću email adresu: marijeta.barjaktarovic@mek.gov.me.