Bijelo Polje

Vaš pogled na grad

POPLAVA U KRUŠEVU: ADŽIĆI TRAŽE HITNU SANACIJU PROBLEMA

POPLAVA U KRUŠEVU: ADŽIĆI TRAŽE HITNU SANACIJU PROBLEMA

Besanu noć provelo nekoliko porodica iz naselja Kruševo: Kuće Adžića po drugi put ove godine u vodi.


Problem su nestručno izvedeni radovi tokom rekonstrukcije magistralnog puta Bijelo Polje – Riberevine i sada, umjesto da otiče propustom ispod puta u Lim, voda se vraća na naša imanja, ističe Goran Adžić.


U bjelopoljskom naselju Kruševo besanu noć provelo je nekoliko porodica strahujući od poplava. U najtežoj situaciji je kuća Miomira Adžića, u koju je juče u jutarnjim satima voda počela da uliva, a poplavljena je im je i štala i sijeno pored kuće.

POPLAVA U KRUŠEVU: ADŽIĆI TRAŽE HITNU SANACIJU PROBLEMA


Voda ne može da otiče napravljenim propustom u rijeku Lim već se vraća na naša imanja. Voda je sinoć ulila u donji sprat kuće i i podrum. Štala i sijeno su u vodi. Ako kiša nastvi da pada ovim tempom bojim se da ćemo morati da se negdje evakuišemo-ističe Miomir, a njegoiv sin Goran kaže da trenutno mogu saobraćati samo čamce.


Čitave noći proveli smo ispred kuće strahujući od poplave. Alarmilrali smo sve nadlžene, počev od lokalne uprave do komunalnih službi. U sred noći došli su i pripadnici Službe zaštite i spasavanja i pumpama crpili vodu. Ipak, to nije pomoglo jer je kiša neprestano padala, a vodostaj se povećavao-kaže Goran i dodaje da je u pitanju stari problem, te da se slično desilo i u februaru ove godine kada je pod vodom bila kuća rođaka Radosava Adžića.


Problem su nestručno izvedeni radovi tokom rekonstrukcije magistralnog puta Bijelo Polje-Riberevine. Radove je izvodila firma “Bemaks”. Na propuste smo ukazivali i tokom izvođenja radova, ali na to se niko nije obazirao – kažu Adžići i dodaju da je problem i izlivanje vode sa obližnjeg izvora koja nesmetano teče prema kućama.


Ružić: Potrudićemo se da trajno riješimo ovaj problem.


Na imanju Adžića juče su bili Marko Maslovarić, sekretar Štaba za vanredne situacije, i Duško Ružić sekretar Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj.


Obezbijedili smo da mehanizacija JP Vodovod “Bistrica” riješi problem da voda nesmetano teče, a da se onda narednih dana vidi kako da trajno riješimo ovaj problem kako ponovo ne bi došlo do sličnih nevolja – kazao je Ružić i dodao da su juče uspjeli da spiječe da voda uliva u kuće Adžića.


I sada mi je stvoren problem. Istina manji nego u februaru kad mi je napravljena velika šteta na kući. Ulila se voda, popucali zidovi…Očekujem da će, kako su obećali, riješiti taj tok vode sa izvora i napraviti drenažu – kaže Radosav Adžić. Pa dodaje da treba riješi problem i drugog, bližeg Ribarevinama, zapušenog propusta odakle je ranije voda pored kuća Ljuca oticala dalje u Lim.


Kada su radili rekonstrukciju puta, izvođači su tokom noći, polomili cijevi za odvod vode i zatrpali ih šljunkom i zemljom. Od tada mi imamo problem. Voda sada umjestu da ide kroz propust vraća se na naša imanja i kuće –ističe Radosav Adžić. Te dodaje da su iz “Bemaksa” obećali da će riješiti probleme ali da obećanje nijesu ispunili.


Tražimo od lokalne uprave da preko Štaba za vanredne situacije riješi trenutni problem i spasi nam kuće. A onda da riješi i problem da kanalom od propusta, koji je sada začepljen, voda nesmetano otiče u Lim – ističu Adžići.


Izvor: Dan


Milovan Novović