Bijelo Polje

Vaš pogled na grad

MANDIĆ: PREDLAŽEMO NOVE IZBORE

MANDIĆ: PREDLAŽEMO NOVE IZBORE

Mandić je kazao da poslanici DF-a neće u ponedeljak prisustvovati glasanju u parlamentu za smjenu Vlade Zdravka Krivokapića.


Inicijativa Demokratskog fronta nije dobila podršku parlamentarne većine i to je završena priča, kazao je jedan od lidera DF-a Andrija Mandić na pres konferenciji u Skupštini.


Mandić je najavio da će kolegama iz parlamentarne većine i „autentičnim predstavnicima nacionalnih manjina“ predložiti da „vrate mandat“ građanima, da ponovo biraju svoje predstavnike.


,,Nakon isteka 200 dana, kao prva provjera kabinetu premijera, organizovali smo prvi sastanak i konstatovali da je stanje neodrživo i da se mora mijenjati.

MANDIĆ: PREDLAŽEMO NOVE IZBORE


Prvi model bio je rekonstrukcija, što su zastupale Demokrate, a drugi nova vlada, što smo zagovarali mi. Na kraju smo pristali na rekonstrukciju, ali smo od jedne članice vlasti dobili odgovor da ostane ovakvo stanje.


Nakon toga obnovili smo inicijativu o novoj vladi, u koju bi bili uključeni i predstavnici manjina. Ta inicijativa nije dobila podršku i to je završena priča.


Na našim stranačkim organima analizirali smo stanje i zajednički zaključili da je ovo stanje propadanja neodrživo i parlamentarna većina nije ispunila očekivanja onih koji koji su glasale za promjene i DF će predložiti kolegama iz parlamentarne većine i autentičnim predstavnicima nacionalnih manjina da vratimo mandat građanima Crne Gore, da ponovo biraju svoje predstavnike. To je najpoštenije rješenje“, rekao je Mandić.


Demokratski front u ponedjeljak u Skupštini neće podržati inicijativu DPS-a za smjenu Vlade Zdravka Krivokapića, rekao je on.


Mandić je kazao da poslanici DF-a neće, nakon rasprave na plenumu, prisustvovati glasanju o tom pitanju u parlamentu.