Bijelo Polje

Vaš pogled na grad

POLICAJCIMA PO 200 EURA ZBOG ANGAŽOVANJA NA CETINJU

POLICAJCIMA PO 200 EURA ZBOG ANGAŽOVANJA NA CETINJU

Vlada Crne Gore usvojila je odluku da iz budžeta izdvoji pola miliona eura neto, tj. 900. 000 eura bruto, kako bi se nagradili svi pripadnici policije koji su bili angažovani 4. I 5. Aeptembra na Cetinju prilikom ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija. Navedeni zadatak, kako navode iz Vlade, Uprava policije realizovala je na stručan i profesionalan način, zbog čega će biti nagrađeni.

POLICAJCIMA PO 200 EURA ZBOG ANGAŽOVANJA NA CETINJU


“Pomoćnicima direktora policije biće isplaćena nagrada u visini od dvije osnovne mjesečne zarade. Starješinama organizacionih jedinica biće isplaćene nagrade u visini od jedne osnovne mjesečne zarade. Svim policijskim službenicima koji su bili operativno angažovani na Cetinju biće isplaćen iznos od 200 eura neto. Svim policijskim službenicima koji su bili radno angažovani u ostalim organizacionim jedinicima policije širom Crne Gore 3, 4 i 5. septembra, Vlada će isplatiti 100 eura neto”, saopšteno je iz Vlade.


Ističu da će se o spisku službenika, koji su bili angažovani, starati Ministarstvo unutrašnjih poslova, na osnovu kojeg će se izvršiti obračun za isplatu i dostaviti Ministarstvu finansija i socijalnog staranja.