Glavni Meni

Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

POGLEDAJTE KAKVE JE ŠTETE NANIJELO NEVRIJEME ŠIROM CRNE GORE

POGLEDAJTE KAKVE JE ŠTETE NANIJELO NEVRIJEME ŠIROM CRNE GORE

Nevrijeme je najviše problema pravilo na putnoj infrastrukturi, posebno na seoskom području.

Opština Plav je angažovala mehanizaciju na terenu i brojne ekipe čine sve da pomognu u zaštiti od elementarnih nepogoda. Kako se navodi na Fejsbuk stranici “RTV Glas Plava” angažovano je dodatno ljudstvo i mehanizacija, u pomoć su pritekli i građani.

Nadležne službe prate dešavanja na terenu i obilaze kritična mjesta i inetvenišu gdje god je to moguće.

Na stranici “RTV Glas Plava” navode da je veliko nevrijeme koje je zahvatilo Crnu Goru izazvalo dosta problema na području opštine Plav pa su komunalne službe i zaštite i spašavanja bile tokom noći u pripravnosti i intervenisali na brojnim mjestima.

Nevrijeme je najviše problema pravilo na putnoj infrastrukturi, posebno na seoskom području. Upućen je apel građanima Plava da se ne približavaju rijekama, potocima, jezeru čiji vodostaj je trenutno izuzetno visok.

POGLEDAJTE KAKVE JE ŠTETE NANIJELO NEVRIJEME ŠIROM CRNE GORE

Iz Službe zaštite i spašavanja Pljevlja poručuju da je situacija u tom gradu ozbiljna. Izlile su se rijeke Vezišnica i Ćehotina, a u pojedinim naseljim pozivaju građane da budu pripravni jer će ukoliko se situacija iskomplikuje morati da ih evakuišu. Služba zaštite i spašavanja saopšpila je da je u toku podizanje nasipa uz most na Ćehotini na izlazu iz Pljevalja ka Đurđevića Tari.

Putni pravac Plav – Gusinje za sada je prohodan jednom trakom.

Vremenske nepogode i obilne količine kiše napravile su veliku štetu i u Bijelom Polju i Mojkovcu. Prema saznanjima VBP portala obustavljen je saobraćaj u mjestu Mijatovo kolo, između Bijelog Polja i Mojkovca.

Izvor: Dan

https://fb.watch/iacsdNGCz-/

https://fb.watch/iacEdwLZWH/