Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

PAKETI HIGIJENE ZA KORISNIKE PROGRAMA “POMOĆ U KUĆI”

Opštinska organizacija Crvenog krsta Bijelo Polje uz pomoć američke humanitarne organizacije LDS Charities obezbijedila je humanitarnu pomoć za 26. korisnika programa “Pomoć u kući” u vidu paketa higijene.

“Od marta mjeseca ove godine krenuli smo u implementaciju programa “Pomoć u kući” u saradnji sa Ministarstvom rada i socijalnog staranja, Centrom za socijalni rad i Crvenim krstom Crne Gore. Pored redovnih aktivnosti koje sprovodimo, a koje su zacrtane planom i programom rada, trudimo se da uz pomoć donatora, lokalne samouprave obezbijedimo i dodatne usluge za najranjiviju kategoriju stanovništva, kao i za starije sugrađane korisnike programa koji su u teškom materijalnom stanju. Svakodnevno osluškujemo njihove potrebe, dobijamo izvještaje sa terena te na osnovu toga djelujemo i pokušavamo da obezbijedimo sve ono što je potrebno posebno starijim sugrađanima, korisnicima ovog programa”, saopštino je opštinski koordinator Mašan Živković

Živković je dodao da će Crveni krst u saradnji sa partnerima, donatorima i lokalnom samoupravom i u narednom periodu posebnu brigu poklanjati starijim sugrađanima, kako kroz ovaj vid pomoći tako i kroz druge aktivnosti koje sprovodimo. On je napomenuo da će uskoro početi i implementacija novog projekta koji će umnogome unaprijediti usluge, a biće finansiran iz Evropskih fondova.