Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

OPŠTINA ULAŽE U SEOSKE AMBULANTE

Kroz Program mjera za podrsticaj ruralnog i održivog razvoja biće adaptirano 13. ambulanti čime će se stvoriti bolji uslovi za prijem pacijenata i rad izabranih ljekara.
Predsjednik Opštine Bijelo Polje Petar Smolović je kazao da za lokalnu samoupravu na čijem je čelu važno da se na svim nivoima unaprijedi zdravstvena zaštita stanovnika, od Doma zdravlja i Opšte bolnice pa sve do seoskih ambulati u kojima veliki broj sugrađana zatraži pomoć.
“Saradnja Opštine sa Domom zdravlja je bila odlična i u prethodnom periodu, a mjere kojim se omogućuje realizacija ovog zajedničkog poduhvata su dogovorene u komunikaciji sa ljekarima i direktorkom Dobardžić. Ova mjera koju danas promovišemo je proizišla iz potrebe da se na ruralnom području dodatno urede prostorije koje se koriste kao seoske ambulante”, kazao je Smolović.
Unapređenje saradnje između Opštine i Doma zdravlja je predviđeno Memorandumom o saradnji koji su danas potpisali sekretar Sekretarijata za ruralni i održivi razvoj Jasmin Ćorović i direktorka JZU Dom zdravlja Bijelo Polje dr Majda Dobardžić.
“Bjelopoljski Dom zdravlja ima jako razuđen teren, a mi na ovaj način unapređujemo naš program i ciljeve, a to je da primarna zdravstvena zaštita bude dostupna najudaljenijim stanovnicima naše opštine. U nekim ambulantama je potrebno da se uradi renoviranje prostorija, dok će se kod nekih obezbijediti nedostajuća medicinska oprema”, kazala je direktorica dr Majda Dobardžić uz zahvalnost lokalnoj samoupravi samoupravi i predsjedniku Smoloviću na podršći i odličnoj saradnji.
Sekretar Sekretarijata za ruralni i održivi razvoj Jasmin Ćorović je kazao da je memorandumom o saradnji između Sekretarijata za ruralni i održivi razvoj i JZU Dom zdravlja Bijelo Polje predviđena je adaptacija ambulanti u mjesnim centrima: Rasovo, Njegnjevo, Kanje, Bistrica, Zaton, Goduša, Crhalj, Lozna, Godijevo, Tomaševo, Pavino Polje, Sušica i Bliškovo.
“U narednim danima ćemo formirati zajedničku komisija, obići će teren i utvrdiće šta je to od radova neohodno da se uradi. Nakon toga ćemo raspisati tender i nadam se da ćemo u što kraćem roku rekonstruisati ambulante i završtiti ovaj posao”, zaključio je sekretar Ćorović.
Mjerama za unapređenje zdravstvenih usluga na ruralnom području Opština Bijelo Polje je preko Sekretarijata za ruralni i održivi razvoj predvidjela 30 hiljada eura.