Bijelo Polje

Vaš pogled na grad

OMEROVIĆ: CENTRALIZACIJA USPORAVA PROCEDURE

OMEROVIĆ: CENTRALIZACIJA USPORAVA PROCEDURE

Kemal Omerović, naš sugrađanin dostavio je saopštenje VBP redakciji kroz koje objašnjava da centralizacija usporava procedure.


“Da li bi institucije npr. poput Agencije za zaštitu životne sredine,Min.kapitalnih investicija, Mašinskog fakulteta i sl. Mogle da pronadju lakši model saradnje sa privrednicima odnosno uvoznicima i uproste komplikovane procjedure izdavanja saglasnosti,dozvola,certifikata,mišljenja i sl”.


“Obzirom da smo centralizovani i da se svaki zahtev mora donositi i podizati lično u Pg, ili se slati poštom, nama iz Bijelog Polja. A i iz drugih opština sa sjevera to predstavlja teret u poslovanju, usporava tempo poslovanja jer se snalazimo na razne načine da ispoštujemo sve te procjedure koje su nam nametnute, da bi gurali i onako teško poslovanje”.

OMEROVIĆ: CENTRALIZACIJA USPORAVA PROCEDURE


“Pitam nadležne u gore navedenim a i u drugim institucijama da li mogu uprostiti ove komplikovane procjedure i pređu na savremeno poslovanje i komunikaciju, poput slanja i odgovaranja na zahtjeve i druge sadržaje putem mail-a i sl.


Ili gospodo otvorite poslovne jedinice nedje na sjeveru, zaposlite ljude da nam izdaju papire, jer smo više svaku rupu niz Moraču napamet naučili idući za jedan običan papir”