Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

ODBOJKAŠI JEDINSTVA PODMLADILI TIM

Nakon što su proteklu sezonu, usljed prekida takmičenja, završili kao drugoplasirani, odbojkaši bjelopoljskog Jedinstva već se pripremaju za novu sezonu.U nove izazove će sa podmlađenom ekipom, koju čine Bjelopoljci, a već prvu provjeru imaće 17. oktobra, kada će u finalu Kupa igrati protiv ekipe Budve. U međuvremenu postoji mogućnost odigravanja dvije pripremne utakmice.
Ipak, s obzirom na mladu i nesikusnu ekipu, u klubu ne očekuju pobjedu, već ulogu favorita prepuštaju Budvanima, kazao je trener Darko Prebiračević.
“Od tog finala, koje je trebalo da bude održano u martu, očekivali smo mnogo. Spremali smo se za tu utakmicu i vjerovali da možemo da napravimo neko iznenađenje, kao što smo to uradili 2016. godine. Međutim, to finale je, zbog epidemiološke situacije, odloženo za uvertiru ove sezone, tako da su sada drastično izmijenjeni odnosi snaga. Budva je klub koji je prošle godine bio šampion, klub sa ubjedljivo najvećim budžetom. Imamo jako mlad igrački kadar i naši prioriteti sada su drugačiji. Raduje nas to što će naša djeca dobiti priliku da na samom startu igraju jedno veliko finale i što će se, kakav god ishod meča bio, okititi medaljom”, kazao je trener Prebiračević.
Komentarišući aktuelnu situaciju u klubu, Prebiračević je istakao da se osjećaju posljedice izazvane pojavom virusa korona, ali i da su sada apsolutno fokusirani na mlade talente iz Bijelog Polja.
“Mi smo ciklus smjene generacija započeli još prošle godine, kada smo imali i šest mladih igrača sa strane, koje smo svakako željeli da zadržimo, ali nijesmo imali uslova za to. Epidemija korona virusa i prekid takmičenja doveli su i do promjena u finansijskoj konstrukciji budžeta. Zato smo procijenili da je u ovom trenutku pametnije da izvršimo stabilizaciju kluba, da ne dovodimo igrače sa strane, već da šansu damo našim Bjelopoljcima”, najavljuje Prebiračević.
Prioriteti za ovu sezonu su potpuno drugačiji, međutim, sam sistem rada i kvalitet pripremnog i trenažnog procesa ostaje na istom nivou.
“Taj sistem u prethodnom periodu nam je donio velike rezultate i čini mi se da smo i u regionu postali prepoznatljivi po tome, tako da se on neće mijenjati iako je riječ o mladim igračima, jer gro naše ekipe čine kadeti, a i određeni broj pionira će biti u sastavu. Sada će svi dobiti priliku da pokažu koliko mogu i da nam pokažu šta možemo da očekujemo od njih. Nemamo rezultatski pritisak, već smo posvećeni afirmaciji igrača i vjerujem da ćemo ih na pravi način uvesti u seniorske vode”, naveo je trener Bjelopoljaca i poručio da tek za narednu sezone planiraju ozbiljnije rezultate.