Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

NVO “MULTIMEDIJAL MONTENEGRO” KROZ PROJEKAT DOPRINOSI AFIRMACIJI DOBRIH MEĐUNACIONALNIH ODNOSA U GRADU

NVO “Multimedijal Montenegro” će kroz projekat prikazati tradicionalno dobre međunacionalne i međuljudske odnose u Bijelom Polju.

Ova nevladina organizacija predstavila je putem elektronske press konferencije novi projekat „Tradicionalno dobri međunacionalni odnosi u Bijelom Polju“, koji realizuje u saradnji sa Fondom zazaštitu i ostvarivanje manjinskih prava Crne Gore.

Ovaj projekat će trajati pet mjeseci, sa ciljem da ovjekovječi i fotografijom zabilježi tradicionalne vrijednosti Bijelog Polja, suživot i dobre međuljudske i međunacionalne odnose.

„Imaćemo priliku da u narednih pet mjeseci upotrebom savremenih digitalnih formata posebno fotografije sačuvamo od zaborava i pokažemo ono na šta smo mi Bjelopoljci posebno ponosni – dobre, komšijske, prijateljske, međunacionalne i međuljudske odnose u našem gradu“, kazao je na pres konferenciji Željko Đukić, predsjednik NVO Multimedijal Montenegro podsjećajući da je Bijelo Polje i dobitnik priznanja za najtolerantniji grad u Crnoj Gori.

Đukić je istakao u svijetlu aktuelnih događanja i podizanja tenzija da je sada idealan trenutak da se posvetimo toleranciji i međusobnog uvažavanja.

„Pokušaćemo da prikažemo da u Bijelom Polju imamo jednu lijepu, skladnu i tolerantnu atmosferu među svim vjerskim zajednicima i građanima bez obzira nanjihovu nacionalno ili vjersko opredjeljenje“, kazao je Đukić.

Najavio je da narednih dana kreću sa fotografisanjem na terenu.

“Cilj nam je da kroz objektiv fotoaparata zabilježimo sve ono što će na pravi način prikazati dobre komšijske i prijateljske relacije među građanima. Da sačuvamo fotografijom ono što je tradicionalno dobro u Bijelom Polju“, naveo je Đukić.

Naglašava da će zapravo time prikazati Bijelo Polje onakakvim kakvo zaista jeste, grad tolerancije, mješovitih brakova, prijateljstva, zajedničkih proslava Bajrama i Božića i tome slično.

„Sačinićemo publikaciju koja će sadržati sve te fotografije i biće urađena u većem tiražu , paralelno s tim a na samom kraju projekta organizovaćemo i izložbu fotografija. Takođe, za potrebe ovog projekta izradićemo i web sajt kako bismo svim Bjelopoljcima i građanima Crne Gore koji žive van granica naše države omogućili dostupnim sve ono što ćemo uraditi. Pozivam sve građane kojima se dopada ova naša ideja da na nam se jave i ako se prepoznaju u nečemu od prethodnog da nam se jave ako su zainteresovani i da eventualno fotografijom ovjekovječimo i njihovu bračnu, prijateljsku i drugu međukulturalnu i međunacionalnu priču“, kazao je Đukić napominjući da će Multimedijal Montenegro to prikazati na inovativan i kreativan način kao i dosada.

NVO je već imala sličan projekat, u fokusu su bili Bošnjaci i muslimani, te Srbi i naravno tradicija i kultura crnogorksog sela.

„Smatramo da je ovaj projekat kruna našeg dosadašnjeg rada kada je ovakav pristup realizacije projekata u pitanju i očuvanja svega onoga što jereprezentativno za naš grad“, naglasio je Đukić ističući da će proizvodi ovog projekta biti idelalan podsjetnik lijepih vremena u decenijama koje slijede.

Svi koji su zainteresovani za učešće u projektu ali za ostale aktivnosti ove NVO, koje se sprovode u skladu sa preporukama NKT, mogu posjetiti sajt: www.mmne.me