Bijelo Polje

Vaš pogled na grad

NASTAVAK DOBRE PRAKSE U BJELOPOLJSKOJ BOLNICI

nastavak-dobre-prakse-u-bjelopoljskoj-bolnici

NASTAVAK DOBRE PRAKSE U BJELOPOLJSKOJ BOLNICI

U prethodna dva dana u Opštoj bolnici u Bijelom Polju stručnjaci koji tamo rade su imali priliku da po prvi put u urade operacije iz oblasti urologije laparoskopskim putem kao i neke iz domena opšte hirurgije koje su se do sada radile klasičnim, otvorenim pristupom.


U saopštenju se navodi da su specijalisti u toj ustanovi prethodna dva dana imali mogućnost rada na najsavremenijem laparoskopskom stubu 3D tehnologije za koji će kako pojašnjavaju nastojati da postane dio standardne opreme.


“Operacije su bile sljedeće: Laparoskopska apendektomija (operacija slijepog crijeva) kod djeteta od 4 godine, ligatura v.spermaticae zbog varikocele kod dječaka 12 i 11 godina kao i korekcija kongenitalne kurvature i hipospadije kod dječaka starosti 11 godina”, saopštenjo je iz bolnice.


Operacije je vodio dječji hirurg-urolog dr Saša Radović uz asistenciju urološkog tima dr. Emil Nasufović i dr. Dejan Miladinović kao i hirurškog tima dr Nebojša Janjušević i dr Duško Miladinović, anesteziju je vodio dr Kenan Erović.


Svi pacijenti se uspješno oporavljaju i već nakon 24h su otpušteni na kućno liječenje i vraćanje svakodnevnim aktivnostima.


“Ovo je još jedan u nizu pokazatelja da nastavljamo sa radom na unapređenju kvaliteta pružanja zdravstvenih usluga našim sugrađanima i pacijentima iz okolnih opština, kao i kontinuiranu edukaciju ljekara i ulaganje u opremu”, poručuje se u saopštenju.

NASTAVAK DOBRE PRAKSE U BJELOPOLJSKOJ BOLNICI


BPO