Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

“NAKON IBAR-A NEOPHODNA DODATNA ANGAŽOVANOST”

“NAKON IBAR-A NEOPHODNA DODATNA ANGAŽOVANOST”

Dobijanje IBAR-a zajednički je rezultat zalaganja cijelog društva, našoj zemlji otvoriće završnu fazu pregovora za punopravno članstvo u EU, što će potvrditi da politika proširenja ostaje u fokusu evropske politike, saopštio je predsjednik Crne Gore Jakov Milatović.Milatović je prisustvovao radnom ručku sa ambasadorima zemalja članica Evropske unije, povodom završetka belgijskog predsjedavanja Evropskom unijom.

“NAKON IBAR-A NEOPHODNA DODATNA ANGAŽOVANOST”

On je belgijskom predsjedavajućem Savjeta EU i našim partnerima iz EU zahvalio na kontinuiranim naporima i posvećenosti koji su značajno doprinijeli održavanju predstojeće Međuvladine konferencija.Milatović je istakao da je nakon dobijanja IBAR-a neophodna dodatna angažovanost donosilaca odluka, imajući u vidu da nas u narednom periodu očekuju veliki izazovi, kako bi u najskorijem roku ispunili sve obaveze iz pregovaračkog procesa.

“NAKON IBAR-A NEOPHODNA DODATNA ANGAŽOVANOST”

U tom smislu,kako je naveo, Crna Gora bi ulaskom u EU 2028. godine, kao pozitivan primjer zamljama kandidatima bila podstrek i dokaz da je proces proširenja EU i dalje živ.Istakao je da suština samog procesa i sprovođenja reformi u konačnom treba da rezultira poboljšanjem kvaliteta života naših građana, a ne samo formalnim ispunjavanjem zadataka. Milatović je poručio da očekuje da će i nakon evropskih izbora, EU posvećeno raditi na integraciji zemalja kandidata, kako bi ostala efikasan globalni akter za promociju svojih vrijednosti.

Izvor.RTCG

Foto:RTNK