Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

NAJAVA: SJUTRA U BIJELOM POLJU JOŠ JEDNA DEZINSEKCIJA KOMARACA

U četvrtak 10. septembra od 19 do 21 časova sprovoditi će se mjera dezinsekcije koju organizuje Opština Bijelo Polje preko Sekretarijata za ruralni i održivi razvoj u saradnji sa Institutom za javno zdravlje Crne Gore, u cilju suzbijanja svih formi komaraca na području Bijelog Polja.
Iz Sekretarijata upozoravaju pčelare da u navedenom vremenu preduzemu mjere zaštite pčela, a one se sastoje u natkrivanju pčelinjih društava kartonom ili drugim priručnim sredstvima.
Ovo je jedna od mjera koje Opština Bijelo Polje sprovodi preko Sekretarijata za ruralni i održivi razvoj u cilju opštih mjera prevencije, sprečavanja i suzbijanja zaraznih bolesti.
U sljedeća dva mjeseca će biti sproveden i tretman deratizacije na području grada, o čemu će javnost biti blagovremeno obaviještena.
Građani mogu svakog radnog dana od 07 do 15 časova prijaviti lokacije na kojima primijete povećano prisustvo komaraca, pozivom na broj telefona 050 484 805 ili putem elektronske pošte na adresu: odrzivirazvoj@bijelopolje.co.me.