Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

MJEŠTANI PODA: ISKAZUJEMO PUNO POVJERENJA U RJEŠENJE KOJE PREDLOŽI MINISTAR MUJOVIĆ

MJEŠTANI PODA: ISKAZUJEMO PUNO POVJERENJA U RJEŠENJE KOJE PREDLOŽI MINISTAR MUJOVIĆ

Ministar energetike i rudarstva prof.dr Saša Mujović, primio je juče predstavnike građana koji se protive izgradnji kamenoloma u selu Pode i okolnih sela opštine Bijelo Polje. Predstavnici građana iskazali su bojazan za zdravlje i životnu sredinu stanovnika čija se domaćinstva nalaze u blizini kamenoloma, kaže se u saopštenju ministarstva energetike i rudarstva.

Sastanku je prisustvovao i predstavnik koncesionara firme IMPERIJAL g-din Vojislav Smolović, koji je istakao da građani imaju neopravdani strah od zagađenja životne sredine, jer bi kamenolom funkcionisao po međunarodnim standardima, te da su kuće udaljene dovoljno daleko da eksploatacija kamena nikome ne bi štetila.

MJEŠTANI PODA: ISKAZUJEMO PUNO POVJERENJA U RJEŠENJE KOJE PREDLOŽI MINISTAR MUJOVIĆ

Na sastanku je postignut dogovor da se formira Komisija, koju će činiti predstavnici Ministarstva, JU Geološki zavod, Koncesionara i građana, koji će obići lokalitet predviđenog kamenoloma, nakon čega će se uključiti relevantne državne institucije koje će dati ekspertski nalaz i mišljenje o stanju životne sredine, navode iz ministarstva.

Predstavnici građana iskazali su zahvalnost zbog brze i efikasne reakcije ministra Mujovića u rješavanju njihovih problema, uz iskazivanje punog povjerenja u rješenje koje predloži kao i u sve, po ovom pitanju, već preduzete aktivnosti Ministarstva energetike i rudarstva, zaključuju u ministarstvu.

Takođe, predstavnici imperijala zadovoljni su sastankom sa mještanima i ministrom. Konstatujući da je sve urađeno u skladu sa zakonom i očekuju ubrzo najbolje rješenje koje zadovoljava i mještane i koncesionara.

Izvor: Press