Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

MARKOVIĆ FORMIRA NOVU STRANKU?

MARKOVIĆ FORMIRA NOVU STRANKU?

Bivši predsjednik Vlade Crne Gore i bivši poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Duško Marković saopštio je da razmišlja o formiranju nove stranke.

“Nijesam o tome donio odluku, ali razmišljam. Ne samo o tome da ja formiram stranku, nego šta sve treba uraditi u evropskom i građanskom bloku. Da bi se konsolidovali i da bi Crna Gora izašla iz ovog permanentog rizika ponora koji je otvoren pred njenom budućnošću”, rekao je Marković za Gradsku RTV.

On je kazao da iako je dobro što je Crna Gora napokon dobila Vladu, pitanje je kapaciteta te Vlade da li će državu da vrati na evropski i prozapadni kurs.

MARKOVIĆ FORMIRA NOVU STRANKU?

Dodao je da bi premijeru Milojku Spajiću trebalo dati šansu da sprovede evropsku agendu. Uprkos opstrukcijama koja ima i na unutrašnjem i na spoljnopolitičkom planu.

Poručio je da je dobro što je Crna Gora napokon dobila Vladu, bez obzira kakav je njen karakter. Ali ipak dodaje, način na koji je izabrana ne ide u prilog demokratskoj i politički uređenoj državi, pa Marković smatra da je Crna Gora danas ozbiljno ugrožena.

“Prestrog bih bio za sebe lično, mada vidim takve dramatične ocjene svakoga dana o tome da je Crna Gora izgubljena, da Crna Gora nestaje. Crna Gora je devastirana, Crna Gora je ugrožena. Nad Crnom Gorom je mutni oblak prijetnji i nesreća. Ali Crna Gora ima unutrašnji i građanski potencijal. On sada nije u prvom planu, ne zbog tog potencijala koji nestaje. Nego zbog političkog vođstva koji taj potencijal očigledno na pravi način ne usmjerava”, kazao je Marković.

MARKOVIĆ FORMIRA NOVU STRANKU?

Loša je poruka što u novoj Vladi nijesu predstavnici svih manje brojnih naroda, jer su oni tkivo Crne Gore, ali je, poručuje Marković, dobro što je dio albanskih partija ipak dio nje.

“Ne mogu Albanci iz 2006. biti za Crnu Goru lošiji od Albanaca iz 2023. godine. Ja to tako ne mogu da mislim. Postoje neki drugi, pragmatični interesi, okolnosti su se promijenile. Ali vjerujem da, ako Crna Gora bude ugrožena i bude dalje išla u propast, da oni neće stojati i držati pod ruku one koji Crnu Goru vode u tom pravcu. Dakle, ne mislim da je to loše, već da to može biti od pomoći” istakao je Marković.

Naglasio je i da je Crnoj Gori potrebna politička konsolidacija.

Uvjeren je da Zapad neće ostaviti Crnu Goru na cjedilu, ali, kako zaključuje, na crnogorskim, suverenističkim i prozapadnim snagama je da sami dobiju ovu bitku.

Izvor: Vijesti