Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

SRBIJA DOBILA NOVU VLADU: VUČEVIĆ PORIJEKLOM IZ CRNE GORE NOVI PREMIJER

SRBIJA DOBILA NOVU VLADU: VUČEVIĆ PORIJEKLOM IZ CRNE GORE NOVI PREMIJER

Sa 152 glasa „za“, 61 „protiv“ i bez uzdržanih, od 213 onih koji su pristupili glasanju, poslanici Skupštine Srbije su javnim glasanjem izglasali novu Vladu Srbije.

Prethodno je većinom glasova odlučeno da će se o programu Vlade glasati javno.

Vladu Srbije, na čelu sa predsjednikom Srpske napredne stranke Milošem Vučevićem, čini 25 resornih ministara i pet bez portfelja, a na predlog Vučevića će imati četiri potpredsjednika.

Vučević je juče pred poslanicima iznio ekspoze.

U tročasovnom obraćanju, između ostalog je istakao kako će Vlada koju predlaže u najvećoj mjeri biti vlada kontinuiteta, kao i da punopravno članstvo u Evropskoj uniji ostaje strateški prioritet Srbije.

Naveo je i da će najveći izazov novog kabineta biti odbrana suvereniteta, da će biti predloženo obavezno četvoromjesečno služenje vojnog roka, ali i da će prioritet Vlade biti podizanje i očuvanje životnog standarda građana Srbije.

SRBIJA DOBILA NOVU VLADU: VUČEVIĆ PORIJEKLOM IZ CRNE GORE NOVI PREMIJER

Vučević je poručio da članovi Vlade Srbije moraju da budu tim, da će morati uvijek da budu spremni da čuvaju nacionalne i vitalne interese Srbije, a da je njegov prvi i jedini zahtjev bespogovorna odanost otadžbini, podsjeća N1.

Ponosan na crnogorsko porijeklo

Vučević je ranije za crnogorske medije kazao da njegovo prezime vuče korijene iz Crne Gore iz plemena Kuča i naveo da, kao porodica, veoma drže do porijekla.

“To je nešto što je opredijelilo moju porodicu. Veoma sam ponosan i na prezime koje nosim, ali i mog djeda po ocu Miloša koji je poginuo u Drugom svjetskom ratu, kao i na njegovog oca Mihaila koji je poginuo u Prvom svjetskom ratu na Solunskom frontu. Uvijek smo bili na strani istine i pravde, patriote, uvijek uz svoju državu i uz svoj narod. Bio sam 2017. U selu iz kojeg potičemo – Bezjovo, sa svojim ocem Zoranom i starijim sinom Mihailom da vidimo odakle su nekada Vučevići krenuli, pa došli do Vojvodine. A I kako bi on čuo živu riječ dok imamo još prilku, jer kada čujete priču s koljena na koljeno onda je to mnogo upečitljivije, utka se u vašu dušu i opredijeli vaš karakter“, smatra Vučević.

Izvor: N1