Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

HUMANITARNA POMOĆ ZA PREKO 100 DOMAĆINSTAVA U BIJELOM POLJU

Od početka oktobra zaposleni i volonteri Opštinske organizacije Crvenog krsta Bijelo Polje uručili su humanitarnu pomoć za preko 100 domaćinstava na teritoriji naše Opštine.
“Opštinski Crveni krst u saradnji sa lokalnom samoupravom, Crvenim krstom Crne Gore svakodnevno se trudi da obezbijedi potrebnu humanitarnu pomoć za sve sugrađane u stanju potrebe. U oktobru smo počeli raspodjelu humanitarne pomoću u vidu paketa hrane i higijene, kao i bebi paketa. Trudimo se da obuhvatimo najranjivije kategorije sugrađana, starija lica, lica u izolaciji, kao i korisnike programa “Pomoć u kući” koji sprovodimo sa Ministarstvom rada i socijalnog staranja. Na osnovu socijalne amneze korisnika trudimo se da pomoć dobiju oni korisnici kojima je ona u ovom trenutku zaista potrebna”, saopštio je koordinator opštinskog Crvenog krsta Mašan Živković.
Živković dodaje da u mjesecima koji su za nama Crveni krst dobija veliki broj zahtjeva od kojih neki i nijesu opravdani, što umnogome otežava rad. Pri dobijanju pomoći moraju se poštovati kriterijumi, prednost moraju imati lica koja nemaju nikakva primanja i u ovom trenutku se nalaze u stanju potrebe. Razumijemo i nezadovoljstvo pojedinih sugrađana, ali djelujemo po prioritetima i apelujemo na sve sugrađane da imaju razumijevanja za trenutnu situaciju.
“I u narednim danima nastavićemo sa podjelom humanitarne pomoći za sve one sugrađane za koje socijalna amneza korisnika pokaže da su u stanju potrebe i da im je ovaj vid pomoći neophodan”, zaključio je Živković.
Koristimo i ovu priliku da pozovemo sugrađane da postuju mjere Nacionalnog koordinacionog tijela, Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje kako bi svi dali doprinos da se što lakše prevaziđe trenutna epidemiološka situacija.