Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

HAOS U SOBRANJU: PREDSJEDAVAJUĆEG GAĐALI PAPIRIMA

HAOS U SOBRANJU: PREDSJEDAVAJUĆEG GAĐALI PAPIRIMA

Poslanici Ljevice Dmitar Apasiev i Borislav Krmov su na sjednci Sobranja Sjeverne Makedonije polomili kompjuter predsjedavajućem i gađali ga listovima papira sa njihovim amadmanima.


Televizija Telma je prenijela da se to dogodilo pošto 87 poslanika nije prihvatilo zahtjev Ljevice da se predlog novog Poslovnika Sobranja povuče iz rasprave.


Poslanici Apasiev i Krmov su na Predlog Poslovnika podnijeli 2. 461 amandman za koje je predsjednik Sobranja Talat Džaferi rekao da „nisu uredni“, te su se poslanici naljutili.


Poslanik Ljevice Krmov je rekao se sjednica mora prekinuti. Da njihovi amandmani nisu administrativno registrovani i tražio da mu se kaže po kojem osnovu su na taj način odbijeni.


Dok je predsjednik sobranja Džaferi bio van sale, Krmov je listove papira s amandmana bacao ka potpredsjedniku Sobranja Goranu Misovskom koji je predsjedavao sjednicom, polomio kompjuter koji je bio pred njim i bacio ga na pod.


Potom se Krmovu u bacanju papira na Misovskog priključio drugi poslanik i lider Ljevice Dimitar Apasiev. Te se u salu vratio predsjednik Sobranja Džaferi i prekinuo sjednicu.

HAOS U SOBRANJU: PREDSJEDAVAJUĆEG GAĐALI PAPIRIMA

https://fb.watch/ouVs0RBin6/


Izvor: CdM