Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

ELVIRA MULIĆ IZ ORAHOVICE USPJEŠNO SE BAVI PROIZVODNJOM SIRA

Selo mnogi hvale, ali kad treba nešto konkretno uraditi onda pažnja izostaje. Zato je i problem iseljavanja sa sela postao evidentan, a puno je sela na području bjelopoljske opštine u kojima nemože se vidjeti dim na odžaku ili čuti dečju plač.
Sporadično krenu inicijative sa lokalnog ili državnog nivoa da se to stanje popravi, ali sve to je kratkog daha.
Kako piše dnevni list “Dan” Opština Bijelo Polje svake godine obilježava Svjetski dan žena na selu, pa slična inicijativa nije izostala ni ove godine.
Jedna od uspješnih žena na selu Elvira Mulić kaže da je ona na pravi način iskoristila mogućnosti i potencijale koje nudi selo i, već godinama se u rodnoj Orahovici uspješno bavi proizvodnjom sira. Od toga posla, kaže, pristojno živi ona i njena porodica. Elvira ne brine za plasman svojih proizvoda, jer sve što proizvede uspije da proda. Ona je i jedna od korisnica opštinskog programa finansijske podrške ženama preduzetnicama, a novac je, kaže, uložila u osavremenjivanje proizvodnje i izgradnju sirare.
“Zadovoljna sam životom na selu i mogućnostima koje ono pruža. Uz dobru organizaciju i posao koji se voli, može lijepo i pristojno da se živi. Iako moj radni dan traje i preko 12 sati, pogotovo ljeti, ipak, moj život ne bih mijenjala za život u gradu. Zahvaljujući pomoći Opštine, uradila sam savremeni objekat, koji će mi omogućiti da unaprijedim i osavremenim proizvodnju. Takođe, planiram i da povećam broj muznih grla kako bih proizvodila veće količine sira, naravno uz pomoć supruga i djece. Žena na selu radi od jutra do sjutra, ali na kraju se sve isplati, a ostane i vremena za druženje, šetnju ili neki hobi”, poručuje Elvira.