Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

DR NUMANOVIĆ: LJEKARI U OBAVEZI DA LIČNIM PRIMJEROM POKAŽU KAKO SE POŠTUJE STRUKA I NAUKA

U cilju zaštite zdravlja i života građana Crne Gore, ugroženih pandemijom COVID-19, poštovanje mjera i preporuka koje propisuje NKT, obaveza su svakog građanina, a naročito ljekara, koji osim primjenjivanja mjera moraju i da dodatno edukuju stanovništvo o tome kako sačuvati zdravlje i živote, poručio je predsjednik Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje dr Suad Numanović.
Kako se ističe u saopštenju, ljekari su u obavezi da ličnim primjerom pokažu kako se poštuju struka i nauka, s ciljem zaštite pojedinaca i društva u cjelini.
“Vodeći se time, ljekari i ukupno medicinsko osoblje dali su nemjerljiv doprinos u dosadašnjoj uspješnoj borbi Crne Gore sa ovom pošasti, koja je zatekla i mnogo razvijenije zemlje Zapada. Zato očekujem od ljekara da u ovoj teškoj situaciji u kojoj se nalazimo nastave da doprinose u ovoj zajedničkoj borbi, do konačne pobjede nad virusom. Hipokratova zakletva jednoga ljekara humanistu obavezuje na čuvanje zdravlja građana, a ne na nepoštovanje stručnih, preventivnih mjera. Zar se nepoštovanjem mjera daje bilo kakav doprinos našem društvu?”, zapitao je dr Numanović.