Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

DOM STARIH ,,BIJELO POLJE”: STEPEN CIVILIZOVANOSTI DRUŠTVA MJERI SE BRIGOM O STARIM OSOBAMA

U Domu starih ,,Bijelo Polje”, do sada, nije zabilježen ni jedan slučaj pozitivan na novi korona virus.

,,Ova činjenica govori da smo od samog početka situaciju shvatili ozbiljno i odgovorno se pridržavali svih mjera i odluka, a tako ćemo i nastaviti”, rekao je direktor Doma Dejan Pavićević.

Zbog drugog talasa virusa korona, zaposleni naše ustanove ponovo su, dobrovoljno, ušli u karantin.

,,Karantin je, pokazalo se, jedini način da zaštitimo korisnike od ove pošasti. Svi zaposleni su testirani prije ulaska”, objašnjava Pavićević i dodaje da su od prvog dana posjete i grupne aktivnosti zabranjene, a izlasci korisnika u dvorište strogo kontrolisani.

,,Tri puta dnevno mjeri se temperatura korisnicima i zaposlenima, vrši se pojačana dezinfekcija svih prostorija, a zaštitna oprema obavezna je za sve”, kaže Pavićević.

Usljed pogoršane epidemiološke situacije u Bijelom Polju ali i u Crnoj Gori, borba je teža i neizvjesnija ali, svjesni rizika, činimo sve da spriječimo ulazak virusa u ustanovu.

,,Stepen civilizovanosti društva mjeri se i brigom o starim osobama. Brigu smo podigli na najveći nivo. U svakodnevnom smo kontaktu sa našim epidemiologom, Institutom za javno zdravlje i svim nadležnim organima. Zajedno smo u ovoj borbi i zahvalni svima koji nam pomažu”, zaključio je Pavićević.