Glavni Meni

Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

DIGNIMO GLAS PROTIV POŠASTI KOJE VREBAJU NAŠU DJECU

Porodica Andree Vujović, koja je preminula u februaru zbog predoziranja opijatima, saopštila je da se mora doći do epiloga državnih institucija na slučaj hapšenja Bjelopoljca Vehba Čokovića koji se sumnjiči da je sedamnaestogodišnjudjevojku snabdijevao drogom.

DIGNIMO GLAS PROTIV POŠASTI KOJE VREBAJU NAŠU DJECU

Čoković je uhapšen 12. maja po nalogu Višeg tužilaštva u Bijelom Polju zbog sumnje da je tabletama ksalol i marihuanom snabdijevao Vujović koja je zbog predoziranja, poslije osam mjeseci provedenih u komi, preminula 18. februara.

Porodica Vujović se zahvalila svima na podršci da istraju do kraja i da cijeli slučaj dobije epilog, a to je hapšenje osobe iz Bijelog Polja.

– Naravno, neću se ovdje baviti slučajem, kao i do sada prepustićemo pod budnim okom i nas i vas i cijele crnogorske javnosti Više državno tužilaštvo Bijelo Polje da radi svoj posao. Razlog mog obraćanja je, da se u ime naše porodice zahvalimo svima Vama i čitavoj crnogorskoj javnosti koja je stala uz nas, da ne navodim i sve pojedince i organizacije, koji su nam pomogli da se riješi cijeli slučaj i otkriju svi koji su vršili krivična dijela na štetu naše Andree – saopštio je ispred porodice Miloš Vujović.

On je istakao da ovo nije samo borba da otkriju ko je trovao Andreu i ko je je doveo do situacije, da sedam mjeseci živi kao biljka “i da zatvori oči pred nama i zatvori pred nama svoju mladost”.

– Ovo je borba svih nas koji smo roditelji, braća, sestre, ujac i stričevi, i jedna velika pouka, da moramo da otvorimo oči, da moramo biti uz našu djecu, jer kada izađu vani, kao što znate, sa svih strana ih vrebaju da ih iskoriste, da bi na njihovim životima zaradili, ne misleći da je to nečije dijete – naglasio je Vujović.

On je poručio da mora biti epiloga ovog slučaja, da se državne ustanove i institucije moraju više baviti problemima djece i strogo se kažnjavati svi zločini nad djecom.

DIGNIMO GLAS PROTIV POŠASTI KOJE VREBAJU NAŠU DJECU

– Moramo i mi kao roditelji više povesti pažnje oko naše djece, ali moramo i svi znati da nisu naša djeca kriva, ona su već obilježena u osnovnoj školi od strane kriminalnih osoba koje ih vrebaju u njihove najostiljivije godine. Vjerujte, nema pravila u tome da li nečije dijete ima ili nema roditelje, sva su u opasnosti, zato moramo svi zajedno da dignemo glas protiv svih pošasti koja vrebaju našu djecu, vjerujte i nama porodici je sada mnogo lakše, naše Andree više nema, ali smo na drugoj strani srećni, jer smo spasili sa našom borbom i vašom podrškom i podrškom cijele crnogorske javnosti, neku drugu Andreu ili nekog drugog Andrea – poručio je Miloš Vujović.

Saopštenje dostavila porodica Vujović