Vijesti iz Bijelog Polja

Građani su nam na prvom mjestu!

BJELOPOLJSKI DOM STARIH ČETIRI MJESECA U KARANTINU: ZAPOSLENI SE ROTIRAJU NA PETNAEST DANA

,,U izolaciji smo mjesecima, družimo se, razgovaramo, gledamo televiziju, redovno se čujemo sa porodicom i prijateljima. Nije nas strah jer su zaposleni sa nama. Čisto nam je, toplo nam je, imamo da jedemo i pijemo. Nadam se da će ovo što prije da se završi da nastavimo gdje smo stali prije korone, da izlazimo, idemo na izlete, u bioskop, da pravimo proslave, pjevamo i veselimo se svi zajedno”, priča korisnica JU Dom za stare “Bijelo Polje”, Ljubica iz Podgorice.
Ona se sa ostalim štićenicima, zaposlenima i direktorom Doma, već četiri mjeseca nalazi u karantinu. Za razliku od prvog talasa kad su zaposleni bili u izolaciji dva mjeseca, sada je situacija drugačija. Naime, zaposleni se rotiraju na svakih petnaest dana, a svakom ulasku u karantin prethodi testiranje.
,,Krizni štab naše ustanove, na početku prvog talasa, donio je niz mjera kojih se i dalje pridržavamo. One se odnose na zabranu posjeta, grupnih aktivnosti, izlazaka, pojačane dezinfekcije, obavezne opreme, redovnog mjerenja temperature”, kaže direktor Doma Dejan Pavićević i dodaje da je situacija u ovoj ustanovi stabilna i da smo do sada uspjeli da sačuvamo korisnike.
Kad je u pitanju prijem novih korisnika, pridržavaju se preporuka Instituta za javno zdravlje i odobravaju samo prijem hitnih slučajeva koji imaju negativan rezultat na virus korona.
Porodice korisnika svakodnevno izražavaju zahvalnost zaposlenima Doma zbog brige o njihovim najstarijim članovima.
,,Karantin je jedini način da zaštitimo korisnike iako nam teško pada odvojenost od naših porodica. Svjesni smo da su stari najugroženija kategorija i da bi ulazak korone u Dom imao fatalne posledice što se dešavalo u svijetu ali i regionu. Bićemo u karantinu dok god postoji opasnost, to je naša profesionalna i moralna obaveza”, rekao Pavićević.